Soud prodloužil vazbu údajnému šéfovi lihové mafie Březinovi

Údajný šéf lihové mafie Radek Březina zůstává ve vazbě. Dnes mu ji prodloužil krajský soud v Olomouci. Příchod Březiny k soudu doprovázela přísná bezpečnostní opatření. Zlínského podnikatele vedla pětice mužů ze zásahové jednotky vězeňské služby. Samotného jednání za zavřenými dveřmi se kromě senátu zúčastnil pouze Březinův obhájce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Březina (v bíllém svetru), údajný hlavní aktér nelegálních obchodů s lihem  zůstává ve vazbě

Radek Březina (v bíllém svetru), údajný hlavní aktér nelegálních obchodů s lihem zůstává ve vazbě | Zdroj: ČTK

Březinovi končila tříměsíční vazební lhůta, podle soudce Eduarda Ondráška byly pro její prodloužení dobré důvody.

Kromě obavy z ovlivňování svědků to byl fakt, že Březinovi hrozí vysoký trest a mohl by se pokusit uprchnout. „Dokonce se i skrýval před svým zadržením, takže obava, že by mohl uprchnout, nadále trvá,“ poznamenal Ondrášek.

Před olomoucký soud se Radek Březina vrátí znovu v polovině května. Společně se svým bratrem Tomášem a dalším mužem se bude zodpovídat kvůli skrytým zásobám nezdaněného lihu.

Ivo Opletal, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme