V americké Augustě začíná golfové Masters, Tiger Woods chybí

Na hřišti v americké Augustě dnes začíná nejslavnější golfový turnaj sezony. Poprvé po téměř dvaceti letech na něm ale chybí Tiger Woods, který se zotavuje z nedávné operace zad.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Australan Adam Scott obhajuje na Masters loňské vítězství

Australan Adam Scott obhajuje na Masters loňské vítězství | Zdroj: Reuters

„Je to velká ztráta pro každý turnaj, když světová jednička nemůže hrát, bohužel to měl dost nepříjemně načasované. Ale přesto je Masters specifická událost a v každém případě to bude úžasný turnaj,“ myslí si loňský vítěz, Australan Adam Scott.

Podobný pohled má také třeba Rory McIlroy. „Když je Tiger na turnaji, vzbudí to větší ohlas. Víte, že je na hřišti, už podle toho, že za ním jde spousta diváků. Myslím, že lidem třeba na začátku turnaje chybí, ale závěr je pokaždé tak napínavý a strhující bez ohledu na to, jestli Tiger hraje,“ říká Severní Ir.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na nejslavnější golfový turnaj se zaměřil Martin Charvát

Tiger Woods poprvé vyhrál Masters už v roce 1997 a práva startu se nezřekl ani v dobách osobních problémů. Až teď, po vleklých problémech se zády a nevýrazných výsledcích ze začátku sezony, dal přednost operaci a několikatýdennímu klidu.

V případě účasti by byl Woods svým kolegům silným soupeřem. V osmi z devíti posledních Masters byl až do posledního kola mezi favority na vítězství a většinou končil na děleném druhém až čtvrtém místě. Už je to ale také devět let od doby, kdy naposledy zvítězil.

Favorit na získání tradičního zeleného saka pro vítěze se hledá těžko. „Je tu tolik golfistů, kteří porazili mě a pak já zase je. Říká se, že tu rozhodují zkušenosti, ale spousta nováčků už tu zahrála výborný turnaj," připomíná Rory McIlroy ze Severního Irska.

Roryho McIlroye doprovází na hřišti jeho přítelkyně, tenistka Caroline Wozniacká | Foto: Reuters

Titul může obhájit i Adam Scott. Loňskou sezonu měl výbornou a daří se mu i letos. Pokud skončí na Masters do třetího místa, stane se novou světovou jedničkou místo Tigera Woodse.

„Je to velká motivace. Chci hrát co nejlépe a znovu tu vyhrát. Cesta na první místo je ale proces, musíte hrát stále stejně dobře. Ať už se stanu tenhle týden světovou jedničkou, nebo ne, mým cílem je hrát pořád kvalitně,“ přeje si třiatřicetiletý Australan.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme