Úřad vlády chystá odvolání proti pokutě v kauze ProMoPro

Úřad vlády se odvolá proti půlmiliardové pokutě, kterou dostal za předraženou zakázku pro firmu ProMoPro. Ta dodala audiovizuální techniku pro české předsednictví Evropské unii v roce 2009. Podle finančního úřadu byla zakázka předražená o víc než 388 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vláda ČR

Vláda ČR | Foto: Tomáš Adamec

„Úřad vlády České republiky zahájil kroky k podání odvolání v takzvané kauze ProMoPro. Snažíme se také o to, aby nám byla prominuta sankce ve výši více než 550 milionů korun."

"To odvolání – předpokládáme – podáme v nejbližších dnech,“ potvrdil Českému rozhlasu mluvčí vlády Martin Ayrer.

Na vyměřenou pokutu by padla velká část ročního rozpočtu úřadu. Případné zaplacení částky by tak podle mluvčího bylo pro instituci velkým rizikem.

„Pro Úřad vlády České republiky je to samozřejmě velká komplikace, protože takto vysoká pokuta s ohledem na roční rozpočet úřadu vlády, který je zhruba 730 milionů korun, je skutečně velmi riziková,“ dodal Ayrer.

Úřad vlády se už dříve připojil jako poškozený k trestnímu řízení v případu. Chce uplatnit nárok na náhradu škody. Kvůli kauze skončilo 12 lidí před soudem.

Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme