Nová rozhledna v Českém Švýcarsku nabízí výhled na Pravčickou bránu i Ještěd

V Janově na Děčínsku otevřeli novou rozhlednu. Jejím otevřením oficiálně začala nová turistická sezóna v národním parku České Švýcarsko. Ocelová věž je zároveň vysílačem signálu pro mobilní telefony.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Janově na Děčínsku otevřeli novou rozhlednu. Nabízí pohled na Pravčickou bránu i Ještěd

V Janově na Děčínsku otevřeli novou rozhlednu. Nabízí pohled na Pravčickou bránu i Ještěd | Foto: Jan Bachorík | Zdroj: Český rozhlas

Rozhledna v Janově je poblíž golfového hřiště, takže se tu turisté dělí o cestu s golfisty, ale žádný velký problém to není. Rozhledna měří 40 metrů, vyhlídková plošina je ve 30 metrech.

Stavba vznikla s podporou jednoho z mobilních operátorů, který má na místě vysílač.
Na otevření rozhledny se přijel podívat i ředitel národního parku České Švýcarsko Pavel Benda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na novou rozhlednu vystoupal i reportér Jan Bachorík

„Myslím, že skloubení zesilovací stanice s rozhlednou je docela dobrý nápad. Vybudovat samotnou rozhlednu je nákladné, a když se takto podaří spojit dvě věci dohromady, jsou to dobře vynaložené peníze. Je to sice technická stavba, ale myslím, že ten pohled nahoře každého potěší,“ říká.

Z rozhledny je nádherný pohled na velký kus národního parku. Vidět je Pravčická brána, ale také Děčínský sněžník a za dobrého počasí i liberecký Ještěd. Nová vyhlídka ale není jedinou novinkou, kterou národní park letos přichystal.

„Návštěvníci Českého Švýcarska, kteří přijedou do Hřenska, mohou pohodlnou značenou cestou vystoupat z Hřenska do Janova, navštívit rozhlednu a odtud pokračovat třeba do soutěsek Kamenice, poznají nový krásný turistický okruh Hřensko, Janov, Hřensko,“ informuje Dana Štefáčková z OPS České Švýcarsko.

Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme