Před takovým publikem se nedalo prohrát, říká obránce Lva Praha Ševc

Hokejisté Lva Praha si vynutili sedmý rozhodující zápas finále Kontinentální hokejové ligy. V šestém duelu porazili Magnitogorsk 5:4 v prodloužení i díky výborné atmosféře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Lva po rozhodujícím gólu v šestém zápase

Hokejisté Lva po rozhodujícím gólu v šestém zápase | Zdroj: ČTK

„V téhle sezoně už nás nepřekvapí nic, ale chvílemi to bylo jak na horské dráze. Hokej je pro diváky a ti si to museli maximálně užít,“ usmíval se po zápase autor jedné z branek, obránce Martin Ševc.

Téměř sedmnáct tisíc diváků si užívalo gólové hody. Přesto jen málokdo z nich zůstal po celý zápas pevně přesvědčen, že Pražané utkání nakonec vyhrají. Vždyť v průběhu duelu třikrát dotahovali náskok soupeře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šesté finále KHL navštívil i reportér ČRo Petr Kadeřábek

Hráči Lva ale ani na chvilku nezapochybovali. „Užívali jsme si to a ani chvilku jsme neuvažovali, že bychom zápas prohráli. Před takovým publikem to nešlo, tedy se ani nedalo prohrát,“ pochválil diváky Ševc.

„Atomosféra hráče tlačí. Navíc jsme byli v pozici, kdy jsme potřebovali vyhrát. Museli jsme jít do ofenzivy, protože jenom vítězství nás drželo v sérii dál,“ vysvětluje asistent trenéra Lva Praha Václav Sýkora.

Ani on sám nevěřil, že by v šestém finálovém utkání mohlo padnout celkem devět gólů. „Obě mužstva šla do zápasu s tím, že nechtějí inkasovat. Možná je překvapení, že padlo tolik gólů, ale hokej je hra chyb a obě mužstva mají hráče, kteří jsou schopní je využít,“ dodává Sýkora.

Rozhodující sedmý duel se hraje už ve středu na ledě Magnitogorsku.

Šesté finále navštívilo v O2 Areně 16 894 diváků | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme