Úřad práce: Církevní restituce mohou přinést stovky pracovních míst

Úřad práce dnes uzavřel deklaraci o spolupráci s katolickou církví, považuje Českou biskupskou konferenci totiž za jednoho z významných zaměstnavatelů. Návrat majetku z restitucí do rukou církve by navíc podle ředitelky Úřadu práce ČR Marie Bílkové mohl přinést řádově stovky nových pracovních míst.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Církevní restituce (ilustrační foto)

Církevní restituce (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„V deklaraci nejsou závazky v pravém slova smyslu. Je tam prohlášení, že si uvědomujeme prostor pro společné řešení nezaměstnanosti,“ vysvětlila Marie Bílková.

Úřady práce s církví spolupracují už teď, podporovaná pracovní místa vznikají například při farnostech nebo v charitě.

Přehrát

00:00 / 00:00

O uzavření deklarace s katolickou církví mluvila ředitelka Úřadu práce ČR Marie Bílková

„Očekáváme, že v souvislosti s církevními restitucemi vznikne pracovních míst daleko víc. Vracené nemovitosti jsou rozprostřené po celé republice, často se o ně nikdo nestará. Paleta pracovních příležitostí, které mohou vzniknout, je opravdu široká,“ dodala Bílková.

Úřad očekává, že nová místa by mohla být pro rekvalifikované, vyučené i lidi bez kvalifikace. Další pracovní příležitosti vzniknou ale také třeba v administrativě, například při správě majetku.

Nezaměstnanost v březnu klesla na 8,3 procenta. Přispěly k tomu sezónní práce

Číst článek

Církevní restituce | Foto: ČTK

Veronika Sedláčková, Vanda Králová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme