Hra v prvních dvou třetinách nebyla dobrá, říká Růžičkův asistent Špaček

Česká hokejová reprezentace si na Oddset Hockey Games, posledním přípravném turnaji před mistrovstvím světa, poradila s domácím Švédskem 3:2. Podle asistenta trenéra Jaroslava Špačka hráči mají děkovat za výhru hlavně brankáři Alexandru Salákovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Zamorský neustál v zápase se Švédskem souboj Dickem Axelssonem

Petr Zamorský neustál v zápase se Švédskem souboj Dickem Axelssonem | Zdroj: ČTK

„Pouštěli jsme Švédy napadat na zadní mantinel. Propadali jsme a jenom díky Sašovi Salákovi jsme udrželi dobrý výsledek. Vytvořili jsme na ně tlak, ale hra v prvních dvou třetinách nebyla dobrá,“ viděl asistent reprezentačního trenéra Jaroslav Špaček.

„Celé utkání jsme vedli a Švédové jen dotahovali. Do hry jsme ale zapracovávali další hráče a všechno trvá. Švédové hráli důrazně a nám polovinu zápasu trvalo, než jsme se s tím vyrovnali,“ dodává asistent Vladimíra Růžičky.

Přehrát

00:00 / 00:00

O prvním zápase Švédských hokejový her mluvil s Jaroslavem Špačkem Štěpán Pokorný

Hra českého týmu se v průběhu zápasu ustálila. „Udělali jsme pár změn a tlačili jsme na kluky, aby byli agresivní. Myslím si, že se na začátku báli hrát a byli zaskočení tempem. Ale pak jsme začali bruslit, napadat a jednoduchými přihrávkami jsme je přehrávali,“ těší Jaroslava Špačka.

„Dostali jsme dva góly v oslabení. To je další věc, kterou musíme nacvičit. Neblokovali jsme střely a nepomohli jsme gólmanovi,“ říká člen realizačního týmu, který má na starost obrannou hru.

Poslední příprava na MS začala. Češi porazili Švédsko 3:2

Číst článek

Jaromír Jágr si připsal asistenci hned po 15 sekundách zápasu. „Byla to startovní pozice. Možná nebude spokojený se svým výkonem, ale má nové spoluhráče, hraje na větším hřišti a jiným systémem, než hraje v New Jersey. Myslím, že postupně se do toho dostane,“ věří Špaček.

„Musíme zapracovat na detailech. On se vždy ptá, co zlepšit a jak hrát. Každý přišel z jiného klubu, ale tady jsme na jedné vlně a musíme tlačit na náš systém. Věřím, že i Jardovi bude sedět,“ očekává Jágrův spoluhráč z olympijských her v Naganu.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme