Tenista Lukáš Rosol porazil v Bukurešti Niemina a míří za obhajobou titulu

Český tenista Lukáš Rosol postoupil na antukovém turnaji v Bukurešti do čtvrtfinále, když ve druhém kole porazil Jarkka Nieminena ve dvou setech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol s trofejí pro vítěze turnaje ATP v Bukurešti

Lukáš Rosol s trofejí pro vítěze turnaje ATP v Bukurešti | Zdroj: ČTK

Rosol obhajuje v rumunské metropoli turnajový titul, když se vloni radoval v Bukurešti z prvního vítězství na turnaji ATP v kariéře.

Proti Nieminenovi neztratil český daviscupový reprezentant v prvním setu ani jednou podání a brzy se dostal do vedení 4:0. Nakonec povolil soupeři získat dvě hry a za necelou půlhodinu proměnil druhý setbol.

Ve druhé sadě byl stav vyrovnaný až do deváté hry. Za stavu 4:4 proměnil Rosol třetí brejkbol v tomto gamu a v další hře potřeboval tři mečboly, aby ukončil celý zápas.

Ve čtvrtfinále se utká s Francouzem Simonem, který turnaj už třikrát vyhrál a vloni podlehl právě Rosolovi v semifinále. Druhému českému zástupci už se tolik nedařilo. Jiří Veselý nestačil na turnajovou jedničku, Bulhara Dimitrova. Po vyrovnaném prvním setu, který prohrál v tie breaku, prohrál druhý set 2:6.

Tenisový turnaj mužů v Bukurešti (antuka, dotace 485 760 eur):

Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (ČR) - Nieminen (8-Fin.) 6:2, 6:4, Dimitrov (1-Bulh.) - Veselý (ČR) 7:6 (7:5), 6:2, Simon (4-Fr.) - Hanescu (Rum.) 2:6, 6:3, 6:3, Stachovskij (Ukr.) - Berlocq (Arg.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme