Hokejový talent Vrána by v příští sezoně mohl hrát za seniorskou reprezentaci

Staronový kouč hokejové reprezentace Vladimír Růžička chce dávat příležitost mladým. Před pár dny se dokonce nechal slyšet, že nejlepší střelec letošního mistrovství světa hráčů do osmnácti let Jakub Vrána by se už v příští sezoně mohl objevit v seniorském týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána, s osmi góly nejlepší střelec hokejového MS do 18 let

Jakub Vrána, s osmi góly nejlepší střelec hokejového MS do 18 let | Zdroj: ČTK

„Je to neskutečné, vůbec jsem to nečekal. Za tuhle šanci bych byl moc rád,“ řekl Vrána, jehož výkony v dresu české reprezentace na světovém šampionátu ve Finsku sledoval také šéftrenér českého hokejového svazu Slavomír Lener.

„Dlouho jsem ho neviděl takhle psychicky srovnaného. Byl v obrovské pohodě, je vidět, že vyzrál. Odehrál famózní turnaj, nikdo tam takhle nevyčníval,“ uvedl Lener, podle kterého podobní hráči do národního týmu patří.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle Slavomíra Lenera by měli talentovaní hráči dostávat v reprezentaci šanci

„Nemůžeme čekat, až jim bude 23 nebo 25 let. Potřebují dostat šanci teď, ale ne jako dvanáctí nebo třináctí útočníci. Jak Vláďu Růžičku znám, tak mu dá šanci v elitních lajnách, aby vedle sebe měl kvalitní hráče, a aby mohl ukázat, co umí,“ dodal Lener.

Vrána působil v této sezóně ve švédském Linköpingu. Zdá se, že tahle hokejová štace jeho hráčskému dozrávání evidentně prospívá. „Ve Švédsku jsem udělal obrovský krok,“ pochvaluje si talentovaný útočník.

Lenera, jako znalce švédských hokejových poměrů, to nikterak nepřekvapuje. „Bude důležité, jestli v Linköpingu zůstane. Věří mu trenéři i management, teď měl přechodový rok, který zvládl velice dobře,“ chválí Vránu šéftrenér českého hokejového svazu.

„Občas hrál za A tým, ale své minuty si odehrál za juniorku, byl pořád v zápřahu. V příští sezoně by měl v A týmu zůstat, což by byl další posun dopředu,“ myslí si Lener.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme