Sérii Montrealu s Bostonem v play off NHL rozhodne sedmý zápas

Hokejisté Montrealu přehráli v pondělním utkání druhého kola play off NHL na svém ledě Boston 4:0 a vynutili si rozhodující sedmý zápas. V Západní konferenci se do vedení 3:2 na zápasy v sérii proti Los Angeles dostali hráči Anaheimu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Montrealu Carey Price zlikvidoval všechny střely střelců z Bostonu

Brankář Montrealu Carey Price zlikvidoval všechny střely střelců z Bostonu | Zdroj: Reuters

V Montrealu se stal hrdinou zápasu brankář Canadiens Carey Price, který pochytal všech 26 střel Bostonu. Český útočník Tomáš Plekanec se bodově neprosadil, i přesto byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Canadiens dostal do vedení už po třech odehraných minutách Lars Eller, který využil chyby obránce Kevina Millera. Vedení domácí navýšili v závěru druhé třetiny, kdy proměnil samostatný únik Max Pacioretty. Výsledek pečetil dvěma zásahy Thomas Vanek.

Hokejisté Anaheimu porazili na svém ledě Los Angeles 4:3 a v sérii, v níž prohráli úvodní dva zápasy, už vedou 3:2.

Zlomovým úsekem zápasu byla 22. až 29. minuta, kdy vítěz Západní konference odskočil z 1:1 na 4:1. Dvě branky vstřelil Devante Smith-Pelly a dvacetiletý gólman John Gibson, který nastoupil ke druhému utkání play off v NHL, kryl 39 střel.

2. kolo play off NHL:

Východní konference - 6. zápas:
Montreal - Boston 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 38. a 57. Vanek, 3. Eller, 36. Pacioretty. Střely na branku: 28:26. Diváci: 21.273. Stav série: 3:3.

Západní konference - 5. zápas:
Anaheim - Los Angeles 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)
Branky: 22. a 23. Smith-Pelly, 3. Bonino, 29. Silfverberg - 39. a 55. Gáborík, 10. Lewis. Střely na branku: 24:42. Diváci: 17.233. Stav série: 3:2.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme