Hokejová Olomouc ulovila po postupu do extraligy Pavla Pateru

Kapitán kladenských hokejistů Pavel Patera odchází po sestupu z extraligy z mateřského klubu a posílí nováčka extraligy mužstvo Olomouce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský kapitán Pavel Patera rozhodl o vítězství Rytířův Chomutově

Kladenský kapitán Pavel Patera rozhodl o vítězství Rytířův Chomutově | Zdroj: ČTK

Třiačtyřicetiletý Patera byl v posledních deseti letech tahounem kladenského týmu a klubovou ikonou. I v poslední sezoně byl nejproduktivnějším hráčem klubu a kapitánem, ale sestupu do první ligy nezabránil. I když se stal nejproduktivnějším hráčem baráže.

V kladenském dresu odehrál Patera 17 sezon, nastoupil v 710 zápasech, ve kterých vstřelil 224 gólů a na dalších 415 branek nahrál. Jeho největším úspěchem v modrobílém dresu byl bronz v sezoně 1993/94. Tehdy vznikla slavná blue-line, do které vedle Patery patřil ještě Otakar Vejvoda a Martin Procházka.

V Olomouci bude hrát pod dalším bývalým Kladeňákem Petrem Fialou a svým bývalým spoluhráčem Jiřím Dopitou, který je majitelem klubu a asistentem trenéra. Společně s Paterou získali olympijské zlato v Naganu.

Pavel Patera patří mezi vůbec nejúspěšnější hokejisty v historii českého hokeje. Kromě zlata z olympijských her v Naganu, se ještě čtyřikrát radoval z titulu mistra světa a dvakrát u toho byl právě i Jiří Dopita. Hned ve třech zemích získal titul pro mistra ligy.

V české extralize si pověsil na krk zlatou medaili v roce 1999 v dresu Slovnaftu Vsetín, druhý klubový titul si připsal v sezoně 2003/2004 v ruském Omsku a potřetí se radoval ve švédském Färjestadu. V jeho dresu ale odehrál v sezoně 2005/2006 pouhých osm zápasů.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme