Tomáš Berdych bude hrát DC ve Francii, motivací je domácí finále

Tenista Tomáš Berdych má zájem reprezentovat v zářijovém semifinále Davis Cupu ve Francii. Potvrdil to Miroslav Černošek, majitel agentury, která týmové soutěže v česku zaštiťuje. Současnou světovou šestku prý motivuje pařížský areál Rolanda Garrose, kde se bude hrát, a také šance na třetí titul v řadě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych postopil v Monte Carlu do třetího kola

Tomáš Berdych postopil v Monte Carlu do třetího kola | Zdroj: Reuters

Svůj start ve Francii potvrdil osmadvacetiletý tenista na sociálních sítích. "Vždy jsem rád reprezentoval a hrál za naši vlast! Rád bych vám oznámil, že budu v dalším kole Davis Cupu bojovat o další postup do finále! Díky, Berďa,“ napsal fanouškům.

„Je obrovský rozdíl hrát s Tomášem a bez Tomáše. Víme, že když budeme hrát v nejsilnějším složení, máme znovu šanci,“ připomněl před časem Radek Štěpánek, i když pochopitelně ví, že samotná zpráva o účasti Tomáše Berdycha českému týmu úspěch nezaručí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Víc o účasti Tomáš Berdycha v semifinále DC se dozvěděl Jaroslav Plašil

Francouzi stále zůstávají na antuce v domácím prostředí favority, ale šance zahrát si doma o třetí daviscupový titul v řadě navíc proti Švýcarsku s hvězdným Federerem a jedním z nejlepších tenistů současnosti Wawrinkou je díky čerstvému rozhodnutí světové šestky větší.

„Kdyby se nám to povedlo dotáhnout do finále a porvat se o salátovou místu, bylo by to skvělé,“ láká Štěpánka představa finálového zápasu v nabité libeňské aréně, která je atraktivní pro hráče, fanoušky i sponzory.

I proto byla i dohoda s Tomášem Berdychem jednodušší. „Tomáš má Davis Cup rád a zápas je velice atraktivní. Vždycky drží slovo a jsem schopný se s ním domluvit i na určité motivaci,“ říká Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která týmové soutěže zastřešuje.

Semifinále DC s Francií: Na Čechy čeká dusná atmosféra, nahlásit musí i přesný počet lístků

Číst článek

Berdycha ale nepřesvědčil financemi. Český tenista není v pozici, že by se o svém programu rozhodoval podle nabízených peněz. „Spíš to souvisí se službami, které mu poskytujeme. Třeba když chtěl z Lisabonu přelet do Madridu, měl ho,“ prozradil manažer Černošek.

K účasti v daviscupovém semifinále ve Francii ani nemusel Tomáše Berdycha přemlouvat. Těžší to prý bylo před touto sezonou. „Řekl jsem mu: ‚První kolo hrát musíš. Řekni si podmínky, co chceš,‘ a tak to řekl,“ vzpomíná Černošek.

Pro zápas ve Francii je pro Berdycha největší motivací pokusit se vybojovat třetí daviscupový titul v řadě a zahrát si přitom domácí finále, tolik atraktivní pro hráče i pro byznysmeny.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme