Kyjev vyslal do Oděsy zvláštní prapor národní gardy

Na bezpečnost v ukrajinské Oděse bude dohlížet zvláštní prapor národní gardy, který tam poslalo ministerstvo vnitra. Uvedla to ruská agentura ITAR-TASS s odvoláním na ukrajinského ministra vnitra Arsena Avakova. Nedávné střety stoupenců a odpůrců Kyjeva v Oděse si vyžádaly více než čtyři desítky obětí a asi 200 zraněných.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajina, Oděsa, Lidé nosí před dům odborů, kde včera umírali lidé, květiny a zapalují svíčky

Ukrajina, Oděsa, Lidé nosí před dům odborů, kde včera umírali lidé, květiny a zapalují svíčky | Zdroj: Reuters

Zmíněný prapor je označován jako Kyjev-1 a je součástí zvláštních sil. Vznikl na konci dubna z dobrovolníků. Jeho příslušníci nosí černé uniformy a jsou vyzbrojeni. Údajně už do Oděsy dorazili.

Většinu obětí pátečního incidentu si podle médií vyžádal požár v místní odborové centrále, kam se ukryli proruští radikálové. Ti se údajně schovali před odvetou davu fotbalových fanoušků, které předtím napadli. Informace o tom, která strana incident začala, se však rozcházely.

Policie po střetech zadržela asi 170 lidí podezřelých z podílu na tragédii. Část z nich ještě o víkendu propustila.

Ruská prokuratura na Krymu hrozí zákazem Sdružení krymských Tatarů

Číst článek

Avakov dnes podle agentury Interfax-Ukrajina oznámil, že policisté v noci převezli 42 zadržených z Oděsy do nejmenované středoukrajinské oblasti.

Důvod transportu nezveřejnil, předpokládá se však, že to souvisí s bezpečností. Situaci na neklidném jihu a východě Ukrajiny, kde žije početná menšina ruskojazyčných obyvatel, totiž nemají vládní úřady plně pod kontrolou.

ČTK, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme