Sokolov pořídí seniorům bezpečnostní náramky pro přivolání pomoci

Senioři ze Sokolova si budou moci přivolat rychlou pomoc speciálním náramkem. Nouzový signál budou přijímat hasiči a městští policisté. Radnice zatím pořídí deset náramků. Rozdá je nemocným lidem, kteří žijí sami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senior (ilustrační foto)

Senior (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Musí být senior, který na tom je opravdu zdravotně špatně, který je sám a nemá se o něj kdo starat. Chceme zkrátka zabránit tomu, aby senioři zůstali ležet doma bez pomoci třeba den nebo dva, než si někdo všimne, že se vedle něco děje,“ vysvětluje radní Jan Picka z ČSSD, který strážníky řídí.

Desítku seniorů, kteří náramek dostanou, vybere skupina odborníků ze sociálního odboru městského úřadu, z městské policie, ze záchranné služby a z Nemocnice Sokolov. Pořízení bezpečnostního systému a deseti náramků vyjde město na 50 tisíc korun.

„Městská policie a město Sokolov si zatím ze svého rozpočtu větší částku dovolit nemohou. V druhé vlně, kde budeme opět vybírat z deseti dalších zájemců, už počítáme s tím, že si budou muset přístroj zaplatit. Pořizovací cena je 4700 korun. V tomto případě spoléháme na to, že to budou právě děti těchto seniorů, kteří nakoupí tento přístroj proto, aby klidněji spali, protože o jejich rodiče bude postaráno,“ dodává Picka.


Zvětšit mapu

Pavla Sofilkaničová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme