Pořadatelé závodu SP bikerů v Novém Městě očekávají až 20 tisíc návštěvníků

Stejně jako v předešlých letech uvidí světovou špičku horské cyklistiky také diváci v Česku. O víkendu 24. a 25. května bude Nové Město na Moravě hostit závod Světového poháru bikerů. Pořadatelé, kteří očekávají podobnou návštěvu jako v minulém roce, připravili změny, díky kterým by se měli diváci cítit komfortněji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úvodní závod Českého poháru v cross country horských kol vyhrál v Teplicích Jaroslav Kulhavý.

Úvodní závod Českého poháru v cross country horských kol vyhrál v Teplicích Jaroslav Kulhavý. | Zdroj: ČTK

„Budeme rádi, když se dostaneme do čísel z loňského roku, tedy do 20 tisíc diváků za celý víkend. Pokud nám bude přát počasí, tak to není nereálné číslo,“předpokládá Petr Vaněk, generální sekretář závodů.

Dvacet tisíc lidí je dvojnásobek počtu stálých obyvatel Nového Města na Moravě, proto se očekává nápor na tratě namotané v nedalekém lese Ochoza. I proto připravují pro návštěvníky organizátoři jisté změny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novinky v letošním závodě SP v Novém Městě zjišťoval Tomáš Kohout

„Pohyb po areálu se snažíme divákům maximálně zpříjemnit. Stávalo se nám, že množství lidí kolem tratě už bylo kolikrát neúnosné. Proto jsme letos přistoupili k budování přechodů a přejezdů trati, divákům jsme se snažili zjednodušit i samotný pohled na závod,“ podotkl Vaněk.

To mimo jiné znamená, že u dvou technicky náročných pasáží, zvaných Rock'n'Roll a Rubena Choice budou postavené tribuny, aby lidé viděli, jak cyklisté trpí. Pořadatelé ale cyklistům obtížný kus trati přes spoustu kamenů trochu upravili.

„V sekci, kde loni upadl Jarda Kulhavý, jsme snížili rozdíly mezi podkladem a vrcholem kamenů. Ostré konce jsme se snažili překrýt a eliminovat, aby v případě pádu nebyly následky takové, jako v případě pádu Kulhavého,“ prozrazuje generální sekretář závodů.

Pořadatelé v Novém Městě na Moravě sklízeli v posledních letech jen chválu. Ať už to bylo díky biatlonovému mistrovství světa, nebo Zlaté lyži.

Ti bikoví dokonce slýchali, že jsou nejlepší na světě. Vědí, že když bude v spokojený jeden, přenese to na druhého. A tím se také řídí.

„Když budou diváci v pohodě, tak přenesou pozitivní náladu i na závodníky. Budou mít víc času se jim věnovat, dojít si pro podpis do týmových stanů. V momentě, kdy mají diváci komplikace, tak si tyhle věci nedějí,“ dodal Vaněk.

Ale vzhledem k tomu, že jde o pořadatele zkušené, můžeme se za pár týdnů těšit na další vydařený závod Světového poháru bikerů.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme