Na Jižním Městě bude v červnu otevřen nový sportovní areál, vyšel na 650 milionů

Praha 11 plánuje už v polovině června otevřít nový sportovní areál. Tři haly takzvané Jedenáctky VS jsou mezi ulicemi Mírového hnutí a Košíkovským potokem. V prostorách krytého sportoviště je bazénová hala, centrum dětského plavání a multifunkční tělocvična. Jedenáctou městskou část vyšel areál na 650 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový bazén v Karlových Varech je už téměř hotový

Nový bazén v Karlových Varech je už téměř hotový | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Sportovní areál začala městská část plánovat už v roce 2007. Záměr byl původně mnohem větší. Ke sportovišti měl přiléhat ještě hotel a ledová plocha. Z toho ale sešlo a projekt se zmenšil do dnešní podoby. Areál by měl sloužit hlavně výuce plavání.

„Hala pro dětské plavání, jsou tam k tomu čtyři bazény, dva mají 9 krát 9 metrů a dva 4,5 krát 4,5 metru. Vedle v prostřední hale je 25metrový bazén pro výuku plavání, má 5 drah. Takový jakoby aquapark s vodními atrakcemi,“ popisuje starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský z ODS.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jižní Město bude mít nový sportovní areál s bazénem. Vyšel na 650 milionů korun. Podrobnosti od redaktorky Veroniky Štefanové

Ke dvěma plaveckým halám přiléhá ještě třetí multifunkční sportoviště pro sálový badminton, tenis nebo florbal. Stavba byla dokončena v dubnu letošního roku a v tuto chvíli je v procesu kolaudace.

„Kolaudační rozhodnutí by mělo být vydáno do poloviny června. V okamžiku, kdy ho vydají, tak se areál může otevřít veřejnosti a začne běžet zkušební provoz, kdy bude zejména hygienická stanice provádět různá měření. Po 5 až 6 měsících to celé vyhodnotí a vyhlásí takzvaný plný provoz,“ dodává starosta.

Náklady na projekt i stavbu sportoviště se vyšplhaly na 650 milionů korun. Takový projekt vnímají někteří zastupitelé jako předražený.

„Naše námitky spočívají jedna ve věcné náplni areálu, který podle nás úplně neuspokojuje potřeby Jižního Města. Za 650 milionů nám připadá, že se tam dala postavit i ledová plocha i venkovní bazény, které hodně chybí,“ říká člen opozice Ladislav Kos z Hnutí pro Prahu 11.

„V nás to vyvolává pochyby, jestli peníze městské části Praha 11 získané za prodej pozemků, část privatizace bytů a podobně, byly vynaloženy smysluplně,“ dodává.

Starosta Dalibor Mlejnský ale tvrdí, že částka byla v soutěži vybraná jako nejnižší možná. Radnice si podle něj nechala udělat porovnání podobných areálů v Česku.

„To, co víme z jiných měst v ČR, třeba prostřední bazénová hala nás vyšla na nějakých 130 milionů korun, což je cena, která si troufnu říci je i pod cenou toho, jaká byla za podobné areály v ČR. Sportovní hala vyšla plus minus na 100 milionů,“ vypočítává Mlejsnký.

Plavecké haly pronajme městská část provozovateli, tělocvičnu bude mít na starosti společnost Prahy 11.

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme