Do lesů v brněnských Štýřicích se nastěhovaly desítky bezdomovců, místním vadí nepořádek

Pod Červený kopec v brněnských Štýřicích se v posledních týdnech nastěhovaly desítky bezdomovců. V těžko přístupném terénu mezi areálem policejní školy a přírodní památkou Červený kopec vzniklo hned několik stanových městeček lidí bez domova.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedno  ze stanových „městeček“ bezdomovců v brněnských Štýřicích

Jedno ze stanových „městeček“ bezdomovců v brněnských Štýřicích | Foto: Tomáš Jelen | Zdroj: Český rozhlas

Je tam klid, jídlo a pití si opatřují v nedalekých supermarketech a kromě pejskařů je nikdo neruší.

„Došli jsme sem, na to území nikoho, kde nás nikdo neotravuje. Tady jinak je vlastně chráněná oblast a tam se stanovat nesmí, takže jsme se museli zase posunout. Tak jsme zůstali až napotřetí tady,“ vypráví asi čtyřicetiletý Petr.

Přehrát

00:00 / 00:00

O bezdomovcích pod Červeným kopcem natáčel redaktor Tomáš Jelen

Místním obyvatelům vadí hlavně nepořádek, kterým bezdomovci oblast těsně sousedící s národní přírodní památkou znečišťují.

„Protože tady bydlím, chodím do této oblasti pravidelně venčit psy, poslední dva tři roky. Celá ta oblast začíná být zapytlíkovaná, zaláhvovaná; dokonce jsem tam viděla i odpad chemického původu,“ stěžuje si například Veronika Jelínková.


Zvětšit mapu

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme