Sparta chce po sedmi letech ‚double‘, Plzeň touží alespoň po jedné trofeji

Fotbalisté Sparty můžou korunovat skvělou sezónu a po sedmi letech získat kromě ligového titulu i domácí pohár. K tomu potřebují v dnešním finále soutěže porazit Plzeň, která si naopak chce triumfem v poháru napravit neúspěch v lize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský kapitán Pavel Horváthnechce zakončit sezonu bez zisku trofeje

Plzeňský kapitán Pavel Horváthnechce zakončit sezonu bez zisku trofeje | Zdroj: ČTK

„Hrajeme proti Spartě, což je hodně pikantní. Letos získala titul, což je pro nás největší motivace, jaká může být,“ říká plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Odmítá, že by Viktoria brala finále poháru jako možnou mstu Spartě za ligovou porážku, která letenské fotbalisty výrazně přiblížila k titulu.

„Vrátit jim to můžeme, ale je to jiná soutěž. Chtěli jsme ligu vyhrát, bohužel Sparta byla lepší. Teď chceme vyhrát pohár, abychom měli nějakou trofej. Jestli to bude vyvážení, to nevím, ale byl bych strašně šťastnej,“ dodává Horváth.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chceme být úspěšní na obou liniích. Jak v Gambrinus lize, tak v Poháru České pošty, upozornil trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Sparťané na rozdíl od Plzně jednu trofej, tu, po které toužili nejvíc, už mají. Proto by se mohlo zdát, že dnes udělovaný pohár víc potřebují Západočeši.

„Nevím, jestli by ho víc potřebovala Plzeň. My sice jeden pohár už máme, ale potřebujeme i druhej,“ směje se letenský kapitán David Lafata.

„Říkali jsme to už na začátku sezony, že chceme být úspěšní na obou liniích. Jak v Gambrinus lize, tak v Poháru České pošty. Takže chceme ve finále uspět,“ potvrzuje trenér Sparty Vítězslav Lavička, že sparťanské touhy nejsou ještě zcela naplněné.

Jestli se to Spartě povede, nebo bude mít navrch Plzeň, uslyšíte v našem vysílání. Hraje se od tři čtvrtě na sedm večer, o prvním poločase budeme informovat v reportážních vstupech, druhý přineseme celý v přímém přenosu.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme