Pouť po sběrných dvorech má Ostravany naučit, jak lépe třídit odpad

Ostravská městská společnost OZO spustila další kampaň, která má upozornit na nutnost třídit odpad. Netradiční turistická soutěž zavede zájemce na sběrné dvory. Ne všichni lidé totiž podle zástupců firmy vědí, kam se starým nábytkem, matracemi nebo pneumatikami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sběrný dvůr

Sběrný dvůr | Foto: Pražské služby

V některých částech města odhazují Ostravané nepotřebné věci přímo na ulici, i když to mají do sběrny jen kousek.

Soutěž, kterou připravila městská společnost OZO, má proto lidem představit všech dvanáct ostravských sběrných dvorů.

Zájemci tak v následujících týdnech obují pohorky a vydají se na 16kilometrovou pouť Ostravou. Po cestě navíc budou plnit úkoly, které je mají přesvědčit, že třídění se vyplatí, protože příroda je jen jedna.

„Zábavná forma přiláká i ty, kteří se o odpadu vlastně nechtějí nic dozvědět a jenom se chtějí projít. A jenom tak mimoděk jim ta informace proběhne hlavou. Protože někdy to, co slyšíte a ani nevíte odkud, se vám v hlavě usadí lépe, než když se vám někdo cíleně snaží nějakou informaci předat,“ vysvětluje mluvčí společnosti OZO Vladimíra Karasová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O netradiční soutěž se zajímal reportér Stanislav Janalík

„Nám by stačilo, kdyby znali alespoň svůj nejbližší sběrný dvůr. A třeba ještě druhý jako alternativu, když je ten jeden zavřený,“ dodává.

Lidé navíc mohou objevit i některé pozapomenuté kouty Ostravy.

„První trasa pochoďáku, která vede ze Slezské Ostravy směrem na radvanický sběrný dvůr a potom do Ostravy-Kunčic, je nádherná v celém úseku. Je tam spousta historických šachet z doby Rothschildů, jsou tam krásné přírodní lokality, ukryté rybníčky,“ přibližuje Jan Pivovar, který pomáhal s přípravou tras a úkolů.

Na nejlepší poutníky po sběrných dvorech navíc čekají hodnotné ceny. První z takzvaných pochoďáků startuje už v neděli 11. května.

Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme