Základní škola Lidická v Hrádku nad Nisou začíná testovat žáky 8. tříd z angličtiny

V severních Čechách se tento týden začíná s testováním žáků 4. a 8. tříd základních škol a studentů škol středních. Na Základní škole Lidická v Hrádku nad Nisou na Liberecku už je připravená počítačová učebna pro 22 žáků 8. tříd. Ti po krátkém seznámení s počítačovým programem píší test z anglického jazyka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Testování žáků se neobešlo bez technických problémů. Někteří žáci čekali na přihlášení do systému 10 minut

Testování žáků se neobešlo bez technických problémů. Někteří žáci čekali na přihlášení do systému 10 minut | Foto: Pavel Pavlas

Ředitel základní školy Lidická v Hrádku nad Nisou Jaroslav Poláček má s testováním žáků už své zkušenosti z loňského roku. Mohl si vybrat mezi testy z anglického nebo německého jazyka.

Jelikož ale mají žáci tu výhodu oproti jiným školám, že se německy učí od 1. třídy, podrobí je testu z angličtiny. „Máme spolupráci s německou školou. Pro letošek jsme se rozhodli, že budeme testovat angličtinu, abychom opravdu porovnali znalosti žáků s ostatními školami,“ vysvětluje.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Hrádku nad Nisou natáčela redaktorka Eva Malá

Osmáky kromě testu z jazyka čeká ještě v pátek test z takzvané přírodovědné gramotnosti. „V osmé třídě podle rámcového vzdělávacího programu máme matematiku, přírodopis, chemii, fyziku, tak předpokládáme, že z těchto předmětů by to mělo být složeno."

Třicet žáků 4. třídy si ověří znalosti z oblasti nazvané Člověk a jeho svět, tedy z prvouky, až příští týden. Cílem testování je podle ředitele České školní inspekce Ústeckého kraje Josefa Sušanky poskytnout žákům, rodičům, učitelům, ředitelům škol i státu informaci o kvalitě vzdělávání.

„Žáci obdrží výsledek testu svého ihned po jeho skončení. Přínosem tohoto testování je to, že školy a vlastně i žáci a rodiče mohou testů využít pro vlastní potřebu,“ podotýká Sušanka.

„Pro nás to má samozřejmě význam. I pro rodiče, protože my je pak s výsledky seznámíme. A bude to pro nás znamenat další argument pro to, aby se žáci učili, aby se vzdělávali. A jak s rodiči pracovat a s žáky samozřejmě také," dodává ředitel školy Jaroslav Poláček.

Testování bude na školách probíhat do konce května. Výsledky testů budou hotové 6. června.

Eva Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme