Basketbalisté San Antonia a Miami postoupili do finále konferencí NBA

Loňští finalisté zámořské NBA se přiblížili k možnému repete. Basketbalisté San Antonia a Miami totiž ve středu zvládli pátý semifinálový duel svých konferencí, počtvrté zvítězili a od postupu do finále je dělí jediná vyhraná série. Spurs porazili 104:82 Portland. Floridští Heat ukončili po výsledku 96:94 sezonu Brooklynu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Před svým nedobrovolným odchodem z palubovky měl Tony Parker (uprostřed) ještě dobrou náladu

Před svým nedobrovolným odchodem z palubovky měl Tony Parker (uprostřed) ještě dobrou náladu | Zdroj: Reuters

San Antonio ovládlo semifinále Západní konference suverénně. Jediné zaváhaní, stejně jako u Heat, přišlo ve čtvrtém utkání. V ostatních zápasech zkušení Spurs zvítězili pokaždé téměř s dvacetibodovým rozdílem.

Kaňkou na triumfu texaského klubu, jehož náhradníci ve středu přehráli lavičku Portlandu 40:8, jsou ale zdravotní problémy klíčového rozehrávače Tonyho Parkera. Hvězdný Francouz odstoupil už ve druhé čtvrtině kvůli problémům se stehenním svalem.

„Naštěstí máme pár dní volna. Trápí nás to, ale snad to není nic vážného,“ doufá další opora Spurs, legendární Tim Duncan.

Zraněného Parkera plně zastoupil náhradní rozehrávač Patrick Mills, jenž do koše Blazzers nasázel celkem 18 bodů. Nejlepším střelcem byl s 22 body jeho spoluhráč Danny Green.

Miami zápas otočilo v koncovce

Pokaždé od roku 2010, kdy své síly spojily hvězdy ligy Lebron James, Dwyane Wade a Chris Bosh, postoupil tým z Miami do finále Východní konference.

Ještě pět minut před koncem pátého zápasu to ale vypadlo, že se semifinálová konference přesune opět do Brooklynu. Nets, kteří dohromady pobírají více než 100 milionů dolarů ročně, nejvíce z celé ligy, vedli 91:83. Závěrečné minuty ale nezvládli, naopak domácí, včetně klíčové trojky Raye Allena, se předvedli šňůrou 12 bodů v řadě.

Ray Allen letos oslaví 38 let. K nájezdu do koše se ale stále umí uvolnit | Foto: Reuters

K vyrovnání měl Brooklyn deset vteřin. Během nich se však jeho hráči ani jednou nevytvořili střeleckou pozici. Joe Johnson v poslední vteřině navíc zásluhou Allena a Jamese o míč přišel.

„Věděli jsme, že nevyhrajeme, pokud nebudeme získávat míče z jejich útoků,“ řekl k taktice Wade.

Heat se tradičně mohli spolehnout na své dva největší lídry. James přispěl k vítězství 29 body a devíti doskoky, Wade přidal 28 bodů, z toho hned 20 v první polovině utkání.

Výsledky 2. kola play off NBA:

Miami - Brooklyn 96:94 (konečný stav série 4:1).
San Antonio - Portland 104:82 (konečný stav série 4:1).

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme