Sigma měla na Spartě autobus s pěti děravými okny, hledal Zlámal správná slova

Ještě loni hráli o poháry, ale teď jsou v Gambrinus lize blízko sestupu. Fotbalisté olomoucké Sigmy propadli na hřišti Sparty, čerstvým mistrům podlehli 0:5 a v tabulce jsou dvě kola před koncem soutěže poslední.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Hušbauer (vpravo) dal Dukle dva góly a posunul se do čela ligových střelců

Josef Hušbauer (vpravo) dal Dukle dva góly a posunul se do čela ligových střelců | Zdroj: ČTK

Zatímco fotbalisté Sparty křepčili s provizorním pohárem před svými fanoušky a hřiště ne a ne opustit, poražení Hanáci pospíchali do klubového autobusu. Obrazně řečeno, jeden takový se po vzoru slavné Chelsea pokoušeli zaparkovat před svým brankářem Zdeňkem Zlámalem.

Gólmanovi olomoucké Sigmy se ale moc nepozdával. „Ale bohužel pasažéři půlka, půlka lidi, kteří tam nedávají srdce. Chtěli jsme hrát zezadu a hrozit z brejků, jak velí ta taktika autobusu, ale bohužel.“

„Byli jsme pasažéři autobusu, ve kterém bylo pět děravých oken,“ přirovnával. Pět děravých oken rovná se pět obdržených gólů. Takže brankář Zdeněk Zlámal jen těžko hledal slova pro pojmenování týmového výkonu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se Zdeňkem Zlámalem mluvil Jaroslav Plašil

„Neznám horší slovo než tragický. Těžko se mi hledají slova. Jsem hodně pozitivní člověk, ale kdo na tomhle najde pozitivum, tak ať mi to zavolá. Řvát nepomůže, otcovský přístup nepomůže. Tam není nic,“ říkal Zlámal.

Možná si ještě vzpomínáte na dva roky starý a podobně kritický rozhovor, který se stal celonárodním hitem. Tehdejšímu brankáři vršovických klokanů Radku Sňozíkovi se tenkrát nezamlouvaly výkony týmu, který nakonec z Gambrinus ligy sestoupil.

Gólman olomoucké Sigmy Zdeněk Zlámal teď může jen doufat, že dál už se oba příběhy nebudou podobat, a že se klub z Hané v nejvyšší domácí soutěži přece jen zachrání. „Níž už být nemůžeme a jak se říká – ze dna se dá odrazit,“ doufá.

Jaroslav Plašil, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme