Česká republika se možná dočká přímého leteckého spojení s Čínou

Prahu a Peking by měl spojit přímý letecký spoj. O tomto záměru informoval v čínském hlavním městě český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Přímá linka by měla pomoci přilákat čínské turisty i investory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (vlevo) a jeho čínský protějšek Wang I spolu jednali 29. dubna v Pekingu

Český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (vlevo) a jeho čínský protějšek Wang I spolu jednali 29. dubna v Pekingu | Zdroj: ČTK

„Mohu potvrdit, že by to byla města Peking a Praha a že jsme se o tom bavili opakovaně. Zájem Číňanů a jejich příliv v České republice by mohl být výrazně vyšší, kdybychom pro to něco udělali,“ řekl ministr Zaorálek.

Zatím není jasné, která společnost by letecké spojení zajišťovala. S největší pravděpodobností některá z čínských aerolinek. I o tom bude dnes Lubomír Zaorálek jednat s šéfem Čínské národní správy pro cestovní ruch.

„Pokud by se zavedla přímá linka mezi Prahou a jakoukoli čínskou destinací, nejlépe samozřejmě mezi Pekingem a Šanghají, nárůst by mohl být mnohem vyšší. Mohli bychom se klidně dostat na 30, klidně i 50 procent meziročně,“ předpokládá František Reismuller, šéf šanghajské pobočky Czechturismu.

Pomoci přilákat čínské turisty by mělo i zjednodušení vízových procedur a připravovaná čínská romantická komedie, která se letos začne v Praze točit.

Ročně vycestuje do zahraničí na 100 milionů turistů, za pět let by jich mělo být až 200 milionů. Do České republiky přijede jen 160 tisíc z nich.

Jaromír Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme