Olmerovi veksláci se po 25 letech vracejí na plátno ve filmu Bony a klid 2

Na filmová plátna vtrhnou opět veksláci. Vít Olmer se snaží navázat na úspěch snímku Bony a klid jeho pokračováním. Dvojka má svou slavnostní premiéru už dnes večer.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Potměšil

Jan Potměšil | Foto: 2media.cz

Režisér Vít Olmer se pustil do dvojky i proto, že chtěl zjistit, kam to veksláci z jedničky po 25 letech dotáhli. Přišel prý na to, že co tehdy zaseli, to dnes sklízejí.

„Celé to vlastně vzniklo proto, že jsem právě chtěl vědět, co se s nimi stalo. A zjistil jsem, že všichni se mají báječně. Ptal jsem se jedno z veksláků, jak je možné, že je policie nezkrouhla, a on říkal: Vždyť my jsme je zásobili elektronikou, všechno jsme jim dávali a hráli jsme s nimi fotbal na jejich hřišti ministerstva vnitra. Dneska přeskočilo čtvrt století a je to podobné,“ vypráví Vít Olmer.

Přehrát

00:00 / 00:00

S aktéry filmu Bony a klid 2 mluvil redaktor Tomáš Pilát

Jediným vekslákem z jedničky, který to nikam daleko nedotáhl, je Bíny. Se stejným temperamentem jako před 25 lety ho hraje Roman Skamene.

„No prostě jsem chudej v tom filmu, tím to hasne. Navštěvuju bývalé kolegy, kteří jsou bohatí. To já jsem prošvihnul tu krásnou dobu po revoluce, kdy vám půjčili, na co jste chtěl. Takhle se zachránily mraky kluků, pak to stejně nezaplatili a nic se nestalo. A to já jsem nějakým způsobem prošvihnul a nedostal jsem se do těch správných kolejí,“ popisuje Roman Skamene alias Bíny.



Do své role Martina se vrací i Jan Potměšil. Pokračování filmu Bony a klide chápe jako zprávu o stavu současné české společnosti a chování lidí.

„Mám pocit, že to není příliš lichotivá zpráva, ale je to zpráva věrná. Myslím si, že to přináší zprávu bezcenzurní,“ míní Jan Potměšil.

Film Víta Olmera Bony klid 2 má slavnostní premiéru dnes večer v pražské Tipsport areně. Do kin vstoupí ve čtvrtek.

Tomáš Pilát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme