V Bolaticích na Opavsku mají jednu z nejtřpytivějších volebních místností

I když volby do Evropského parlamentu začnou až ve 14 hodin, ve volebních místnostech je rušno už od rána. Hlavní slovo mají kýble s vodou, smetáky a taky silní muži, kteří na poslední chvíli přenášejí stoly a židle. Předvolební úklid je vidět hlavně na vesnicích, kde se bude hlasovat na nejrůznějších místech. Třeba v hasičských zbrojnicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Začalo druhé kolo voleb do Senátu

Začalo druhé kolo voleb do Senátu | Foto: Filip Jandourek

Podlaha je ještě mokrá a nikde ani smítko. Úklid hasičské zbrojnice v Bolaticích na Opavsku začíná.

Paní uklízečky se cudně schovávají před mikrofonem. Zato hasič Roman Pytlík hrdě ukazuje výjimečnou výzdobu, která dělá z této volební místnosti určitě jednu z nejzářivějších.

„Tady jsou poháry, které naše družstvo vyhrálo. Je jich padesát, šedesát, nevím, nepočítáme to,“ říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Bolaticích na Opavsku natáčel redaktor Martin Knitl

Zlato, řádně nablýskané, je všude kolem. Celá historie hasičského sboru, kterou si mohou prohlédnout všichni voliči.

Na nostalgii teď ale není čas. „Musí se nejdřív nachystat počty židlí, plenta, nástěnky,“ popisuje členka okrskové volební komise Jana Štěpáníková.

A už také vymýšlí, co si s sebou přinese, aby vyplnila čekání na voliče. Hodně se v komisích čtou knížky anebo luští křížovky. „V poslední době i surfuji na internetu,“ doplňuje.

Zadýchaných uklízejících hasičů je dnes v celé republice hodně. Jenom v Moravskoslezském kraji se bude volit v téměř 40 zbrojnicích.

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme