Snad naše výsledky pomůžu rozvoji snowboardingu, přeje si Eva Samková

Tradiční lyžařská anketa Král bílé stopy má očekávanou, ale vzhledem k názvu nevšední vítězku. Není to totiž muž a nejezdí ve stopě. Na trůn na pražském Žofíně usedla olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardistka Eva Samková se stala vítězkou ankety Král bílé stopy

Snowboardistka Eva Samková se stala vítězkou ankety Král bílé stopy | Zdroj: ČTK

„Děkuji lidem, kteří mě zvolili. Dobře se bavte a na rautu si dejte kachní prsíčka, jsou dobrý, fakt si je dejte. Chtěla jsem si vzít celý tácek, ale bylo mi to trapný.“

Eva Samková je nejen vtipná, bezprostřední, šikovná a krásná, ale podařilo se jí také změnit všechny dosavadní zvyklosti ankety, která má tradici od roku 1973. Zatím totiž žádný snowboardista nevyhrál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Snad se snowboarding začne rozvíjet a všichni si všimnou, že máme dobrý výsledky, řekla po vítězství v anketě Král bílé stopy Eva Samková

„Konečně správný člověk. Né, dělám si srandu, ale jsem ráda, že to takhle dopadlo. Alespoň se snowboarding začne rozvíjet a všichni si všimnou, že máme dobrý výsledky,“ řekla zlatá olympijská medailistka.

A možná i anketní triumf Evy Samkové společně s jejím triumfem olympijským a výbornými výsledky dalších snowboardistek Pančochové a Ledecké přispějí ke změně další zavedené tradice.

Z Českého svazu lyžařů se totiž během krátké doby může stát Český svaz lyžařů a snowboardistů.

„Klidně, už se nám přece jenom něco povedlo. A máme tři disciplíny, ne jenom jednu. Určitě bych byla ráda,“ dodala k možnému přejmenování lyžařského svazu Eva Samková.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme