Zranění se vyléčí a jede se dál, říká Eva Samková a znovu trénuje

Měsíc po zisku zlaté medaile v Soči musela snowboardistka Eva Samková nuceně odpočívat. Při tréninku na Světový pohár ve Švýcarsku po pádu nedobrovolně opustila trať a zlomila si kotník. Teď už ale znovu trénuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Součástí druhého ročníku festivalu Pojď dál bylo slaňování z Nuselského mostu na invalidním vozíku. Akce se zúčastnila i olympijská vítězka Eva Samková

Součástí druhého ročníku festivalu Pojď dál bylo slaňování z Nuselského mostu na invalidním vozíku. Akce se zúčastnila i olympijská vítězka Eva Samková | Zdroj: ČTK

„Měla jsem sedm týdnů nohu v ortéze. Pak jsem začala normálně chodit a pokulhávat. Teď už nekulhám a chodím k fyzioterapeutce. Máme rehabilitační cvičení a různě mi to uvolňuje,“ líčí sled událostí po hrozivě vypadajícím pádu Eva Samková.

Zranění bere jako naprosto normální věc. Ke sportu jednoduše patří. „Ani nevím, jak jinak to brát. Prostě je to zranění, pak se zas vyléčí a jezdím dál,“ usmívá se olympijská vítězka.

Přehrát

00:00 / 00:00

O léčbě zlomeného kotníku mluvil s Evou Samkovou Pavel Petr

Samotná léčba probíhala bez problémů. Jednalo se o klasickou zlomeninu bez dalších komplikací. „Jak jsem mladší, tak se mi to hojí lépe. Už jsem měla utržené vazy a ty se taky zahojily super. Kotník je něco trochu jiného, ale doufám, že to bude dobré,“ věří snowboardistka.

Při smůle, která Evu potkala, se dá hovořit i o štěstí. Zranila se na závěr sezony a po hrách v Soči. „Každý mi říká, že je super, že se to stalo až po olympiádě, ale super to vůbec není. Je to lepší, ale zranění nikdy není dobré. Byla bych radši, kdyby se to nestalo vůbec,“ ví jednadvacetiletá závodnice.

Dnes už je zlatá medailistka ze Soči relativně v pořádku. Sice ještě neběhá, kolo a posilovnu už ovšem může do přípravy zařadit. Hodně času tráví na pražské Julisce.

„Bydlím dole pod Juliskou na ubytovně. Mám tu zázemí, posilovnu, bazén. Do posilovny chodím asi nejčastěji,“ říká na závěr Eva Samková.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme