Písek chce letos získat stavební povolení pro Pleskotovu lávku

Město Písek chce do konce letošního roku získat stavební povolení pro novou lávku, která má spojit Václavské předměstí s Hradištěm. Na její výstavbu bude třeba asi 28 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na město Písek

Pohled na město Písek | Foto: Jan Rosenauer

S takovou částkou se se v letošním rozpočtu města ale nepočítá. Práce na přípravě stavby ale podle starosty města Ondřeje Veselého (ČSSD) pokračují:

„Letos máme ambici dokončit projekty, získat územní rozhodnutí, stavební povolení, A pokud to všechno vyjde, a my doufáme, že ano, tak jsem přesvědčen, že se příští rok můžeme začít stavět,“ míní Veselý.

Pokud tedy bude mít projekt architekta Josefa Pleskota podporu i nového zastupitelstva, které vzejde z podzimních komunálních voleb, stavba by příští rok mohla začít.

“Samozřejmě je to velmi výrazná stavba, která velmi výrazně ovlivní ráz oblasti. Podle mého názoru pozitivně – pan architekt Pleskot je zárukou vynikajícího díla.“

„Ale samozřejmě jsou i lidé, kteří jsou odpůrci takového díla. Mají to rádi takové, jaké to je. A ti samozřejmě se vůči Pleskotově lávce vymezují,“ řekl písecký starosta Veselý.


Zvětšit mapu

Jan Kopřiva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme