Barbora Záhlavová-Strýcová vypadla na French Open v 1. kole

Po Petře Cetkovské, která se s French Open rozloučila už v neděli, vypadla na Roland Garros další Češka. Barbora Záhlavová-Strýcová nestačila na Britku Heather Watsonovou. Končí také druhá nasazená Číňanka Li Na.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila do třetího kola turnaje v Miami

Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila do třetího kola turnaje v Miami | Zdroj: ČTK

„Špatné bylo to, že jsem dělala moc nevynucených chyb, nedostávala jsem se do hry a nedokázala jsem vyhrát 3, 4 míče za sebou. V trénincích jsem cítila, že hraji docela dobře, ale dělám prostě chyby, které bych dělat neměla a soupeřky se toho pak chytí a dostanou se do toho zápasu dřív než já,“ mrzelo Barboru Záhlavovou-Strýcovou.

Osmadvacetileté Češce se nepovedl vstup do zápasu. Při svém prvním servisu dovolila o šest let mladší Britce brejk, který už nedokázala získat zpět a sadu prohrála 3:6.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barbora Záhlavová Strýcová viděla problém v množství svých nevynucených chyb

Rozdíl 29 míst ve světovém žebříčku ve prospěch Záhlavové-Strýcové nebyl vidět ani ve druhém setu. Watsonová se rychle dostala do vedení o dvě hry, který ještě Češka dokázala vyrovnat. Za stavu 3:3 ale 63. hráčka světa znovu ztratila servis a o několik minut později také celý zápas po výsledku 3:6 a 4:6.

O velké překvapení se postarala domácí Kristina Mladenovicová, která porazila druhou nasazenou Číňanku Li Na 7:5, 3:6 a 6:1.

„Nikdo neříká, že když jste dvojkou, tak musíte vyhrát všechny zápasy. To je tenis. Každý, kdo jde na kurt, má šanci vyhrát. Tentokrát ani tak nezáleželo na tom, kdo bude proti mně hrát, protože si nemyslím, že by mě soupeřka dostala pod nějaký velký tlak. Myslím, že jsem byla mimo, nevím, co se stalo. Možná jsem na zápas nebyla dostatečně koncentrovaná,“ říkala zklamaná Li-Na.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čínská tenistka a vítězka letošního ročníku Australian Open Li-Na vypada na French Open v 1. kole

Během dnešního programu se na Roland Garros představí ještě další tři Češky – Klára Koukalová, Lucie Šafářová a Iveta Melzerová.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 23,968.900 eur):
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Watsonová (Brit.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:3, 6:4, Halepová (4-Rum.) - Klejbanovová (Rus.) 6:0, 6:2, Pavljučenkovová (24-Rus.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:3, 0:6, 6:2, Kuzněcovová (27-Rus.) - Šapatavová (Gruz.) 6:3, 6:1, Bertensová (Niz.) - Cadantuová (Rum.) 7:6 (7:5), 6:1, Giorgiová (It.) - Jovanovská (Srb.) 6:4, 6:3, Riskeová (USA) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 7:6 (7:2), 6:3, Pereiraová (Braz.) - Kumkhumová (Thaj.) 4:6, 6:1, 6:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme