Příbramský manažer Rogoz se k soudu nedostavil, klíčový svědek nevypovídal

Soud s jedním z nejvlivnějších fotbalových manažerů byl opět odročen, tentokrát na začátek července. Roman Rogoz, obžalovaný z pokusu o uplácení v minulém ligovém ročníku, se k soudu nedostavil. Klíčový svědek Michal Klesa chce chránit své blízké a odmítl vypovídat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Příbrami se radují

Fotbalisté Příbrami se radují | Zdroj: ČTK

„Pokud se nám podaří předvolat svědky na příští hlavní líčení a všichni přijdou, mohl by být 2. července vynesen rozsudek,“ řekl soudce Miloslav Boudník.

Obžalovaný manažer Roman Rogoz k soudu nepřišel. Omluvil se s tím, že je nemocný. Klíčový svědek, fotbalista Michal Klesa, zase odmítl vypovídat s tím, že chce chránit své blízké.

Přehrát

00:00 / 00:00

Soud s Romanem Rogozem sleduje Jaroslav Plašil

Soudce tak vyslechl další svědky, například Karla Poborského, který potvrdil, že mu Klesa řekl, že ho před zápasem Českých Budějovic s Příbramí někdo kontaktoval s úmyslem, aby nepodal dobrý výkon.

Soudce i státní zástupce předvolali další svědky, soud byl následně odročen na 2. července.

U soudu se probírá nabídka 50 000 korun, které měly ovlivnit zápas Českých Budějovic a Příbrami ve prospěch hostů. Úplatek měl být nabídnut hráči Českých Budějovic Michalu Klesovi.

Příbram v utkání v dubnu loňského roku vyhrála 1:0 a pomohla si k záchraně v nejvyšší fotbalové soutěži. O gól se ale zasloužil také rozhodčí Drahoslav Drábek, který odpískal spornou penaltu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Jaroslav Plašil mluvil o dění kolem fotbalového manažera Romana Rogoze ve vysílání Radiožurnálu

Soud už byl jednou odložen kvůli námitce státního zástupce, ta ale byla zamítnuta a není potvrzené, co státnímu zástupci vadilo. Server efotbal.cz přišel se zjištěním, že syn soudce Miloslava Boudníka chytá za žákovský tým Příbrami, takže by mohlo jít o střet zájmů.

Pokud se Rogozovi pokus o uplácení prokáže, hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky nebo peněžitý trest.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme