Kanál v Račicích hostil největší akce, chystá se na další

Umělý kanál v Račicích už 28 let slouží veslařům i kanoistům a byl také dějištěm mnoha velkých mezinárodních akcí. Mezi fanoušky je ale málo známý, přitom se nachází jen 30 minut jízdy od Prahy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tribuna areálu v Račicích pojmou až 5000 diváků

Tribuna areálu v Račicích pojmou až 5000 diváků | Foto: Filip Jandourek

„Dráha má světové parametry, může se srovnat s jakoukoli jinou. Ví se o ní a každým rokem sem míří více a více výprav na soustředění,“ říká někdejší vynikající veslař a šestinásobný účastník olympijských her Václav Chalupa.

Račice pro něj i teď zůstávají pro něj druhým domovem. „Připravoval jsem se tu celý život a teď tu pokračuji dál jako technický ředitel areálu,“ vzpomíná šestačtyřicetiletý bývalý veslař.

Přehrát

00:00 / 00:00

Areál v Račicích navštívil reportér ČRo Aleš Procházka

Areál se už teď připravuje na příští velkou akci, o další usiluje. „Chystá se tu mistrovství Evropy juniorů ve veslování a moc rádi bychom obstáli v kandidatuře na MS ve veslování v roce 2019,“ věří Chalupa.

Spoluuživateli umělého kanálu jsou ovšem také kanoisté, což nedávno připomněl veřejnosti závod Světového poháru. Ten další v řadě přivítají Račice v olympijském roce 2016.

„Závod si proložíme bonbónky, které organizujeme – ME seniorů 2015 a MS seniorů 2017. Je to výzva i pro Račice,“ připomíná předseda Českého svazu kanoistů Jan Boháč.

Na akce by mohlo zamířit i větší množství fanoušků. „V současnosti máme tým, který může přitáhnout zájem diváků. Chceme nabídnout i další benefity, ale základem je mít úspěšný tým a dobré lidi,“ uvědomuje si Boháč.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme