Petr Čech získal podeváté Zlatý míč pro nejlepšího českého fotbalistu sezony

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech znovu získal Zlatý míč pro nejlepšího českého fotbalistu sezony. Anketu Klubu sportovních novinářů vyhrál reprezentační gólman už podeváté v kariéře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech opouští po střetu s Raulem Garciou trávník madridského stadionu

Petr Čech opouští po střetu s Raulem Garciou trávník madridského stadionu | Zdroj: Reuters

Ani první trofej po osmi letech v Arsenalu nepomohla Tomáši Rosickému prolomit Čechovu nadvládu v novinářském hlasování. Reprezentační kapitán a čerstvý vítěz Anglického poháru Rosický sice v jarní části ankety stahoval Čechův náskok, nakonec ale na semifinalistu Ligy mistrů ztratil 21 bodů.

„Byl jsem zvolen hráči do jedenáctky roku a získal jsem největší počet čistých kont, ale samozřejmě zklamání je to, že jsem se zranil a v těch nejdůležitějších zápasech na konci sezony, včetně semifinále Ligy mistrů jsem chyběl, což mě mrzelo,“ říká Petr Čech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Čech hodnotí sezonu 2013/2014

Za oběma hvězdami Premier League skončil třetí s odstupem více než pěti set bodů Josef Hušbauer, vyhlášený zároveň nejlepším záložníkem domácí ligy.

Nejlepším obráncem a útočníkem jsou jeho spoluhráči ze Sparty Pavel Kadeřábek a David Lafata, nejlepším brankářem zvolila Fotbalová akademie trenérů, kapitánů a novinářů Matúše Kozáčika z Plzně.

Jan Kaliba, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme