V soutěži hlídek brali čeští vodní slalomáři bronz, ženy dokonce zlato

Čeští vodní slalomáři zažili nejlepší evropský šampionát za posledních dvanáct let. Z Vídně se vrátí se šesti medailemi. Ke čtyřem sobotním přidali dnes další dvě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ženy se na mistrovství Evropy v soutěži hlídek radují ze zlatých medailí. Zleva Veronika Vojtová, Kateřina Kudějová a Štěpánka Hilgertová

Ženy se na mistrovství Evropy v soutěži hlídek radují ze zlatých medailí. Zleva Veronika Vojtová, Kateřina Kudějová a Štěpánka Hilgertová | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas

Přitom to dlouho vypadalo na hodně nevydařený den.

„Dneska se to brutálně nepovedlo. Nebyl tam jeden konkrétní moment, ale táhlo se to celou jízdu,“ okomentovala svoji nepodařenou semifinálovou jízdu Štěpánka Hilgertová.

Mezi desítku nejlepších nepostoupila ani jedna ze dvou českých deblkanoí, které přitom patřily mezi velké medailové adepty.

Přehrát

00:00 / 00:00

V soutěži hlídek brali čeští vodní slalomáři bronz, ženy dokonce zlato

V kvalifikaci obsadily druhé a čtvrté místo. Karlovský s Jáněm přitom byli obhájci bronzu, Kašpar se Šindlerem zase úřadujícími mistry světa do třiadvaceti let. Jenže v semifinále z toho bylo 13., respektive 18. místo.

„Před jízdou jsem se cítil v absolutní pohodě. Možná by nám to i vyšlo, kdybych neudělal nesmyslný šťouch na levý protivodě. Ale bohužel se nám to nepovedlo,“ smutnili Ondřej Karlovský a Jakub Jáně.

Spolu s posádkami Koplík-Vrzáň a Kašpar-Šindler si alespoň spravili chuť v soutěži hlídek, ve které získali bronz. Tým kajakářek dokonce zlato.

Kajakářka Kuděková dojela na ME celkově šestá

Číst článek

„Zlato super, ale ještě cennější je pro mě pocit z jízdy. Po semifinále jsem byla hodně zklamaná a hodinu po závodě jsem měla chuť to zabalit,“ říkala nejzkušenější česká závodnice Štěpánka Hilgertová.

„Ale zase jsem si dokázala, že jezdit umím., Bohužel jsem blbá a neumím to předvést, když je to zapotřebí,“ radovala se Hilgertová, která zvítězila spolu s Veronikou Vojtovou a Kateřinou Kudějovou.

Šéftrenéra vodních slalomářů Jiřího Pulteru české výsledky vyloženě nadchly.

„Po loňském mistrovství světa jsem si přál, aby to ještě jednou bylo minimálně stejné nebo lepší. Jsem rád, že mi bylo dopřáno to ještě jednou zažít.“

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme