Že trať pro ME stavěl jejich trenér? Čeští deblkanoisté v tom výhodu nevidí

Vodní slalomář Ondřej Štěpánek zažívá na mistrovství Evropy ve Vídni velkou premiéru. Poprvé není na velké akci jako závodník, ale jako trenér. A společně s Němcem Seibertem navíc postavil trať, na které už Češi získali čtyři medaile a o další tam v neděli pojedou jeho svěřenci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Deblkanoe. Ilustrační foto

Deblkanoe. Ilustrační foto | Zdroj: ČTK

„Měl jsem hlavnější slovo, 60-70 procent tratě je moje vize. Některé branky mi ale zlehčili,“ informuje Ondřej Štěpánek. Zatímco Michael Seibert je zkušeným stavitelem, rodák z Brandýsu nad Labem něco takového dělal při závodě vůbec poprvé.

Poté, co byl vylosován, měl na vytyčení branek pouhou hodinu. A odměna vůbec žádná, maximálně nevděk. Dokonce ani Štěpánkovi svěřenci, deblkanoisté Kašpar se Šindlerem a Karlovský s Jáněm, nebyli vůbec nadšení, že trať staví právě jejich trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trať na ME ve Vídni stavěl Ondřej Štěpánek, jeho svěřenci z toho ale radost neměli

„Ondra se možná bude zlobit, my mu ale na tréninku vyčítáme, že staví těžké tratě, které se nám nelíbí. Jsme vždycky rádi, když jezdíme společný trénink s jinou skupinou a trať staví někdo jiný,“ směje se Marek Šindler.

„Většinou nám postaví takové peklo, že to nejsme schopni zajet. Tady jsme ho usměrňovali, aby postavil něco ne úplně extrémního, a myslím, že se mu to povedlo,“ chválí přece jen svého kouče Ondřej Karlovský. Vždyť v kvalifikaci byli s Jakubem Jáněm čtvrtí a Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem druzí.

A s jakým umístěním českých deblkanoií by byl spokojený sám stavitel trati a trenér v jedné osobě? „První, druhý,“ má jasno Ondřej štěpánek.

Jestli se mu tohle přání splní, to uslyšíte na Radiožurnálu přímo od Dunaje v reportážních vstupech.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme