Murray si jako nového trenéra vybral Francouzsku Mauresmovou

Tenistu Andyho Murrayho bude trénovat Francouzska Amélie Mauresmová. Bývalá světová jednička se tak stala nástupkyní Ivana Lendla, pod jehož vedením sedmadvacetiletý Brit triumfoval na US Open a Wimbledonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amélie Mauresmová, nová trenérka Andyho Murrayho

Amélie Mauresmová, nová trenérka Andyho Murrayho | Zdroj: Reuters

Dvojnásobná grandslamová šampionka Mauresmová, která je kapitánkou francouzského fedcupového týmu, začne pomáhat Murraymu s přípravou hned při nadcházejícím startu travnaté části sezony

„K Amélii jsem vždy vzhlížel a obdivoval ji. Z možností toho nového partnerství jsem nadšený. Mnohokrát v kariéře čelila nepřízni osudu, ale byla to úžasná hráčka, která vyhrávala na grandslamech, včetně Wimbledonu," uvedl sedmadvacetiletý Skot, kterému se po loňských problémech se zády a následné operaci nedaří navázat na předchozí úspěchy.

Mauresmová už před čtyřmi lety krátce koučovala krajana Michaëla Llodru. Podílela se také na přípravě bývalé světové jedničky Bělorusky Viktorie Azarenkové a francouzské tenistky Marion Bartoliové, které pomohla k loňskému vítězství ve Wimbledonu.

Nadal bojuje s Djokovićem o svůj devátý titul z French Open

Číst článek

„Mám dost silný realizační tým, ale Amélie přinese své zkušenosti a taktické znalosti a všechny nás bude tlačit k dalšímu zlepšení. Všichni o ní mluví v superlativech. Jsem přesvědčený, že nám její příchod pomůže. Chci vyhrát další grandslamy,“ uvedl Murray.

"Moc se na spolupráci s Andym těším. Je to úžasně talentovaný hráč a mám pocit, že mám co nabídnout jemu i jeho týmu. Těším se, že se ponoříme do práce a pomůžeme mu k dalším grandslamovým titulům," prohlásila Mauresmová, která ukončila kariéru před pěti lety coby vítězka 25 turnajů WTA.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme