Hokejisty Los Angeles dělí od zisku Stanley Cupu jedna výhra

Hokejisté Los Angeles Kings zvítězili i ve třetím finálovém utkání Stanley Cupu a od zisku nejcennější klubové trofeje je dělí pouze jediná výhra. Na ledě Rangers vyhráli 3:0 a stejným poměrem vedou i v celé sérii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Los Angeles Kings se radují z gólu ve třetím finálovém utkání Stanleyova poháru

Hokejisté Los Angeles Kings se radují z gólu ve třetím finálovém utkání Stanleyova poháru | Zdroj: ČTK

V úvodních dvou finálových zápasech se z první vstřelené branky radovali hráči New Yorku. Tentokrát se jim za celý zápas nepodařilo ani jednou skórovat a naopak třikrát inkasovali.

První gól padl pouhou vteřinu před skončením úvodní třetiny. Po přihrávce Williamse střílel Carter a puk lehce tečoval bránící Girardi za bezmocného Lundqvista. Platnost branky ještě kontroloval videorozhodčí, který potvrdil, že puk skončil za brankovou čarou před vypršením 20. minuty.

I druhý gól padl po teči bránícího hráče. Tentokrát střelu Muzzina tečoval St. Louis. ‚Králové‘ potrestali vyloučení Staala a do konce druhé třetiny přidali i třetí branku.

Lundqvista v domácí brance tentokrát prostřelil Richards. Ve třetí části se Rangers vrhli do útočení, svého soupeře výrazně přestříleli, ale vynikajícího Quicka v brance Los Angeles nepřekonali. Kings tak vedou v sérii 3:0 a už ve středu mají šanci zvednout nad hlavu Stanley Cup.

Finále play off NHL - 3. zápas

New York Rangers - Los Angeles Kings 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Branky: 20. Carter (Williams, Vojnov), 25. Muzin (Kopitar, Gáborík), 38. M. Richards (Clifford). Rozhodčí: Watson, Kozari - Heyer, Driscoll. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Střely na branku: 32:15. Diváci: 18.006. Stav série: 0:3.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme