Memoriál Josefa Odložila ozdobí oštěpařka Barbora Špotáková

Na jeden z nejprestižnějších českých atletických mítinků dnes dorazí hned několik medailistů z velkých světových akcí. Memoriál Josefa Odložila ozdobí po mateřské pauze dvojnásobná olympijská vítězka v oštěpu Barbora Špotáková a velký souboj se očekává mezi tyčkaři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvojnásobná olympijská vítězka v oštěpu Barbora Špotáková absolvuje na Julisce svůj druhý velký závod po narození syna Janka

Dvojnásobná olympijská vítězka v oštěpu Barbora Špotáková absolvuje na Julisce svůj druhý velký závod po narození syna Janka | Zdroj: ČTK

Tam by chtěl Jan Kudlička zaútočit na český rekord. A k němu by mu mohlo pomoci i tropické horko. „Já mám strašně rád teplo. Když se člověk potí, tak to je bomba, to je jako zahřátý motor. Doufám, že to nebude trápení, že to půjde všechno samo."

"Ještě se mi nikdy nepodařilo ‚Odložila‘ vyhrát, takže bych chtěl samozřejmě na domácím stadionu vyhrát,“ přeje si třetí tyčkař z halového světového šampionátu v Sopotech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Memoriálu Josefa Odložila se očekává tvrdý boj v tyčkařském sektoru

Jan Kudlička skončil před rokem na Julisce druhý a letos bude jeho největším soupeřem bývalý mistr světa, Ital Gibilisco. Kromě vítězství by ale český atlet chtěl překonat laťku ve výšce 583 centimetrů, což by byl nejen rekord mítinku, ale i nový český rekord. Problémy ale může dělat vítr.

„Jsou místa, která mám na ty závody raději. Jak je na Julisce ta velká tribuna, tak se ten vítr točí, moc často to nevyjde a ten vítr je pro nás klíčový. Takže mám to tam rád, rád tam trénuji, ale jsou místa, která mám raději," popisuje Jan Kudlička.

Jednadvacátý ročník Memoriálu Josefa Odložila měl být i místem návratu Petra Svobody. Jeden z nejlepších evropských překážkářů, který už tři roky bojuje se zraněními, má ale od začátku června problémy s kolenem.

„Já už si připadám někdy jako lhář, protože říkám, že vyběhnu tam a tam, že to cítím takhle a takhle a najednou startovní listina a Svoboda nikde. Už je mi trapně i za sebe a omlouvám se za to," říká sklesle Petr Svoboda.

Světová rekordmanka v oštěpu Barbora Špotáková | Foto: ČTK

Petr Svoboda fandí návratům

Český rekordman na trati 110 metrů překážek ale věří, že by mohl vyběhnout ještě na konci tohoto týdne. Jeho tréninkové ukazatele z jarní přípravy totiž naznačovaly opět vrcholnou formu. Hodně ho motivuje i vítězství Barbory Špotákové ze čtvrtečního mítinku Diamantové ligy v Římě.

„Já takovým návratům moc fandím, protože se to může týkat i mě. Kdokoliv takhle má úspěch, obzvlášť Bára po miminku, i když teda se jí naštěstí zdravotní problémy vyhýbají a doufám, že budou, tak je hrozně krásné vidět, že člověk přijde, má to v sobě, hezky hodí a je to tam," dodává bývalý halový mistr Evropy na 60 metrů překážek Petr Svoboda.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme