Fotbalisty pražské Slavie bude trénovat Miroslav Beránek

Miroslav Beránek bude potřetí trénovat fotbalovou Slavii Praha. Pražský klub o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách. Naposledy vedl sedmapadesátiletý Beránek reprezentaci Kazachstánu, u které skončil v prosinci loňského roku. Letní přípravu s A týmem zahájí kouč ve středu v Edenu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Beránek - fotbalový trenér kazašského národního týmu chodí české tenisty podporovat i při trénincích

Miroslav Beránek - fotbalový trenér kazašského národního týmu chodí české tenisty podporovat i při trénincích | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Na lavičce 13.celku uplynulé sezony, který do posledního kola bojoval o záchranu, nahradí Alexe Pastoora. Ten se totiž rozhodl po necelé půlsezoně ve Slavii vrátit do Nizozemska, kde bude působit v roli asistenta v Alkmaru.

Beránek Slavii trénoval už dvakrát. Nejprve v sezoně 1993/94 jako asistent, v následujícím ročníku jako hlavní trenér. Poté tým z Edenu vedl od konce roku 2001 až do roku 2003 a vyhrál s ním domácí pohár.

V české lize trénoval také Blšany a naposledy Brno, působil rovněž v maďarském Debrecínu. Jako hlavní kouč dovedl českou jedenadvacítku k titulu mistra Evropy v roce 2002, dlouhá léta působil jako asistent u reprezentačního A-týmu. Rodák z Benešova ve Slavii strávil také pět sezon v 80. letech jako hráč.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme