Německý cestovní portál přišel s peticí proti rannímu zabírání lehátek u bazénů

Za úsvitu se vplížit k hotelovému bazénu, položit na lehátko své ručníky a jít na snídani nebo se dospat s pocitem, že máte zabrané to nejlepší místo. Obrázek dobře známý z většiny přímořských letovisek. Německý cestovní portál teď vyhlásil takovým chytrákům boj.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dovolená u moře

dovolená u moře | Foto: Jan Rosenauer

Lehátko na sluníčku v první řadě u bazénu se slunečníkem. V některých hotelových resortech svádějí turisté o podobné místo dokonce boj, jak ukazuje video zveřejněné na turistickém portálu zoover.de.

Právě ten se teď rozhodl učinit podobným praktikám přítrž. Na svých stránkách zveřejnil petici namířenou proti lehátkovým squatterům, jak podobné turisty označuje. Chce tak přimět majitele hotelových resortů, aby proti zabírání lehátek zakročili.

Kromě petice chce upozornit na černé ovce mezi turisty. Jednou z cest je zveřejňování videí podobných nevychovanců. Na portálu HolidayCheck je tak vidět doslova hromadný úprk turistů snažících se pohodit ručník na to nejlepší místo.

Nedávný průzkum přitom ukázal, že třem čtvrtinám cestovatelů jdou podobné manýry na nervy. Ironií osudu je, že nejvíce zabírání lehátek po ránu vadí Němcům, ačkoli to provozují ze všech evropských národů nejčastěji.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme