Karlovarský kraj staví nové cyklostezky a obnovuje značení stávajících

Karlovarský kraj bude v letošním roce nejen stavět nové cyklostezky, ale i obnovovat jejich stávající značení. Na práce využije evropské dotace. Nové trasy povedou napříč celým regionem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výstavba nového úseku hlavní karlovarské cyklostezky

Výstavba nového úseku hlavní karlovarské cyklostezky | Foto: Zdeněk Trnka

Cyklostezky jsou pro Karlovarský kraj velkou prioritou. Díky tomu, se cyklisté v současné době dostanou po trasách i do okolních regionů. Letos hejtmanství navíc vyznačí mezinárodní cyklostezku, která povede podél bývalé železné opony.

„V Karlovarském kraji je ta trasa víc než sto kilometrů dlouhá,“ informuje náměstek hejtmana Petr Navrátil z ČSSD a pokračuje:

„Vytýčení bylo poněkud delší, protože se muselo domluvit jak s německými, tak českými partnery, hlavně jednotlivými obcemi. Není tedy značená po nové cyklostezce, ale po stávajících trasách. V letošním roce však bude vyznačena nejen na mapě, ale i v terénu.“

Přehrát

00:00 / 00:00

O budování cyklostezek v Karlovarském kraji informovala reportérka Andrea Strohmaierová

Nová trasa má řadu výhod. Přivede zájemce i k místům, kam by běžně nezavítali. „Když to vezmu od severu, přirozeně zajíždí do Hranic, Aše, Františkových Lázní, Chebu,“ vypočítává Navrátil a doplňuje:

„Potom už vede spíše pohraničním pásmem. Takové ty větší celky, které leží při bývalé železné oponě, jsou propojeny. Částečně to vede po hraniční stezce. Někde odbočuje k turistickým zajímavostem.“

Na značení mezinárodní cyklotrasy se těší zejména vedení Aše na Chebsku. Stezka by mohla do města přilákat více turistů, které zde potřebují.

„My jsme dříve byli de facto na konci světa. Teď jsme otevření. Mělo by to přispět k daleko častějším návštěvám jak našich, tak zahraničních turistů. Jsme velice rádi, že se tento projekt realizuje a že cyklostezky, které tady jsou, budou označeny jako nadnárodní,“ říká místostarosta Aše za Nezávislé Pavel Klepáček.

Kromě značení mezinárodní cyklotrasy bude kraj stavět i nové cyklostezky. Největší investice půjde přímo do Karlových Varů. Na stavbu za 22 miliónů korun dostal kraj evropskou dotaci. Úsek bude dlouhý dva a půl kilometru a povede od Doubského mostu až ke Svatošským skalám.

Kromě krajských projektů podpoří letos hejtmanství i cyklostezky města obcí. Tam rozdělí celkem 3,5 milionu korun.

Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme