Nově opravený kutnohorský stadion bude hostit Olympiádu pro děti a mládež

Dlouhé roky čekali kutnohorští atleti na odpovídající zázemí. Teď se ho konečně dočkali v podobě částečně zrekonstruovaného stadionu Olympie na tamním předměstí Žižkov. Opravené sportoviště začne nejen atletům oficiálně sloužit zítra odpoledne. Celý příští týden bude pak stadion patřit školákům, kteří zabojují o medaile šestých Městských her - Olympiády pro děti a mládež.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová běžecká dráha na atletickém stadionu v Kutné Hoře

Nová běžecká dráha na atletickém stadionu v Kutné Hoře | Foto: Michal Trnka

„Já preferuju hlavně fotbal a atletiku mám jako volnočasovou aktivitu. Nejvíc mě baví asi osmistovka, 1500 metrů, ale i šedesátka,“ říká Daniel Uher z osmé třídy základní školy Tomáše Garrigua Masaryka.

Nový stadion se mu líbí hlavně kvůli novému tartanovému běžeckému povrchu, který nahradil původní škvárový. Oceňuje ho také čtrnáctiletá Klára Zatloukalová z kutnohorského Gymnázia Jiřího Ortena.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atletický stadion v Kutné Hoře navštívil reportér Michal Trnka

Studentka tercie je členkou olympijské výpravy a na sportovních kolbištích se v příštích dnech pokusí zaútočit na medaili.

„Dělám hodně sportů, hraju ještě házenou a i normálně dělám atletiku. Baví mě to v tom, že nemusím být ve škole a můžu si zasportovat,“ uvádí Klára.

Možná právě zčásti zrekonstruovaný atletický stadion pomůže mladým kutnohorským sportovcům dosáhnout kvalitních výsledů a vybojovat pro svou školu co nejvíc medailí.

„Je tady sektor pro skok do dálky, dvě doskočiště, pro hody a vrhy, pro oštěp, pro kouli, pro disk, kladivo,“ rozhlíží se po sportovišti předseda sportovního klubu Olympie Kutná Hora Karel Ptáček.

Na opravu stadionu čekali kutnohorští atleti řadu let. Rekonstrukci předcházelo převedení sportoviště z Policie České republiky na město. Teprve pak přišla na účet Kutné Hory bezmála 15milionová dotace z ministerstva školství.

Zázemí pro skok do dálky | Foto: Michal Trnka

Nejen novou běžeckou dráhu si na stadionu v příštích dnech vyzkouší stovky dětí, které kutnohorské školy nominovaly do Městských her - Olympiády pro děti a mládež.

„Zúčastní se všech šest kutnohorských škol, to znamená čtyři základní a dvě gymnázia. Každou olympiádu nám tady sportuje zhruba 600 a někdy až 800 sportovců,“ dodává Ptáček.

Kutnohorská olympiáda začne slavnostním ceremoniálem zítra odpoledne. Olympijský oheň má přijet zapálit mistryně světa v běhu na 400 m překážek a bronzová medailistka z olympijských her v Londýně Zuzana Hejnová.

Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme