Věřila jsem, že by to mohlo vyjít, říká po rekordním sedmiboji Klučinová

O 128 bodů posunula na mezinárodním mítinku v Kladně Eliška Klučinová hodnotu nového českého rekordu v sedmiboji. Atletka pražského USK nakonec nasbírala 6460 bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sedmibojařka Eliška Klučinová na atletickém mítinku v Kladně při hodu oštěpem

Sedmibojařka Eliška Klučinová na atletickém mítinku v Kladně při hodu oštěpem | Zdroj: ČTK

Překvapuje vás, že jste své předchozí maximum překonala o 128 bodů?

Musím říct, že mě to velice překvapilo. Měla jsem sice v plánu zaútočit na svůj rekord, ale nenapadlo by mě, že to bude o takový kus.

Už před závodem jste říkala, že se o něco pokusíte. Kde se vás vzala taková odvaha a jistota?

Musím předem říct, že jsem to nevěděla. Do každého závodu jde člověk s tím, že by se chtěl zlepšit. Formu už jsem měla v Götzisu, kde jsem jí ale neprodala, měla jsem rezervy. Věřila jsem, že doma by se to mohlo podařit.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Eliškou Klučinovou po závodě mluvil Tomáš Kohout

Kdy jste se nejvíc uklidnila a nabrala nejvíc optimismu? Bylo to po nedělní dálce, kde jste si vytvořila další osobní rekord?

Hodně jsem se uklidnila po překážkách, se kterými bojuji celou kariéru. Klid mi dodala také výška, protože v zimě jsem měla problémy s kotníkem, akorát jsem si trošku pokazila techniku. A dálka byla bomba.

Pak ale přišel první nepovedený pokus při oštěpu a vypadalo to, že všechno může být jinak…

Trochu mi zatrnulo. Foukal špatný vítr, s kterým jsme se všichni trochu prali. Jeden pokus ale vyšel, což bylo super.

Nakonec jste dala všechno i do závěrečné osmistovky, což bylo znát. Závěr asi nelze jen tak vypustit…

Když jde o hodně, tak už to nejde vychladit. Kdyby mi ale řekli, že musím běžet tak, abych překonala český rekord, tak by to bylo hodně těžké. Když se nemusí běžet vyloženě na čas, běží se lépe.

Klučinová vytvořila na mítinku v Kladně český rekord v sedmiboji

Číst článek

Jak jste si užívala, že rekord překonáte? To jste musela vědět už během posledního kola osmistovky. Už jste cítila euforii?

To beru jako dobrý vtip, protože když člověk probíhá čtvrtkou a čeká ho ještě jedno celé kolo, tak se mu hlavou honí nejrůznější věci. Už mě párkrát vyřadilo z běhu píchání na boku, což jsem také trochu cítila. Ale řekla jsem si: Ježiš, už je to jenom čtyři sta metrů, to snad dám. Šla jsem do toho naplno a podařilo se to.

Jak se cítíte teď?

Teď si to užívám. Je to super. Ještě na mě čekají lidi, kteří chtějí něco podepsat, blízcí přátelé, s těmi jsme se objali. Je to super.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme