Česko získalo od švýcarského soudu klíčovou část rozsudku v kauze MUS

Česká republika dostala od švýcarského soudu klíčové pasáže rozsudku v kauze Mostecké uhelné společnosti. Informuje o tom Česká televize. Tyto dokumenty mohou Česku pomoci získat zpátky část ze čtrnácti miliard korun, které jsou zablokované na švýcarských účtech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr financí Andrej Babiš se chce proti rozhodnutí švýcarského soudu odvolat

Ministr financí Andrej Babiš se chce proti rozhodnutí švýcarského soudu odvolat | Foto: Filip Jandourek

„Požádali jsme švýcarský soud o zaslání té části rozsudku, která se týká České republiky, tu jsme obdrželi minulý týden. V současné době ji analyzujeme a poté zvážíme další kroky,“ řekl mluvčí Ministerstva financí Marek Zeman.

Podle ministra financí Andreje Babiše z hnutí ANO se resort odvolá. „Obdrželi jsme rozsudek a máme 30 dní na vyjádření. Myslím si, že se odvoláme a budeme to žalovat,“ řekl ministr financí České republiky.

Soud ve švýcarské Bellinzoně v říjnu 2013 rozhodl, že Česká republika ani společnost Czech Coal Services nemají na finanční kompenzaci z peněz zablokovaných ve Švýcarsku nárok. Bývalí manažeři MUS ukryli na švýcarských účtech více než 14 miliard korun.

Už dříve švýcarská justice uznala, že Česku vznikla privatizací Mostecké uhelné škoda 2 miliardy korun.

Odsouzení bývalí manažeři Mostecké uhelné | Foto: Český rozhlas

Tereza Chlubná, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme