Chceme ukázat, že umíme vítězit, říká útočník Anglie Sturridge

Angličanům se na velkých akcích dlouhodobě nedaří prokazovat, že patří mezi absolutní světovou špičku. A na pokraji vyřazení jsou i teď na šampionátu v Brazílii, kde je dnes čeká souboj o přežití s Uruguayí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tréninkové prostředí ve čtvrti Urca mají Angličané idylické

Tréninkové prostředí ve čtvrti Urca mají Angličané idylické | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Brazilci si z Angličanů rádi dělají legraci. Na žertování o neschopnosti Ostrovanů něco pořádného vyhrát je tady dokonce založená i reklama jednoho z místních pivovarů.

A po úvodním zápase s Itálií je tahle televizní inzerce vcelku aktuální. Třebaže omlazený anglický tým nesehrál v tropickém Manausu špatnou partii, výsledek to zase nepřineslo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chceme porazit co nejsilnější Uruguay, abychom ukázali svou sílu, burcuje svůj tým útočník Daniel Sturridge

„Když neuhrajete výsledek, který si podle výkonu zasloužíte, tak jako se nám to přihodilo při prohře 1:2 s Itálií, prožíváte zvláštní druh nespokojenosti. Zároveň se ale těšíte na další zápas tak jako my na ten s Uruguayí,“ říká útočník Sturridge.

„Jsme hrozně hladoví a chceme ukázat, že umíme vítězit. Nikdo z nás nechce jet domů s pocitem, že jsme hráli dobře, ale nakonec bezvýsledně. V životě není čas plakat nad tím, co se nepovedlo, a tady to platí tuplem. Musíte hlavu rychle přepnout na pozitivní myšlení,“ dodal Daniel Sturridge.

V sobotu jako jediný z Angličanů dokázal dát Italům branku a pozitivní myšlení se mu bude hodit dnes od devíti hodin večer, kdy začne duel s Uruguayí.

A stejně tak by se mu hodily i nějaké poznatky od jeho spoluhráče z Liverpoolu, dnes v Sao Paulu ale naopak soupeře Luise Suareze.

„Nepočítám, že by on ze mě zkoušel dostávat nějaký návod, co by na náš tým mohlo platit, tak se o to obráceně taky nebudu pokoušet. Prostě si proti sobě zahrajeme fotbal a uvidí se, kdo to líp zvládne,“ usmívá se před zápasem anglický útočník.

„Doufám, že bude připravený hrát, protože zranění jednak nikomu nepřeju a hlavně chceme porazit co nejsilnější Uruguay, abychom ukázali svou sílu. A to bude platit v každém případě - ať už bude Luis hrát, nebo ne,“ dodal Sturridge.

Každopádně jeden ze dvojice Suarez, Sturridge už si po dnešním zápase možná bude moci pomalu balit zavazadla a chystat se na bleskovou dovolenou před další dlouhou sezónou, ať v Liverpoolu, nebo případně už v jiném velkoklubu.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme