České volejbalistky jsou po výhře nad Černohorkami blízko postupu na ME

České volejbalistky dál drží neporazitelnost v boji o postup na mistrovství Evropy. Tým italského kouče Carla Parisiho dnes na úvod druhého kvalifikačního turnaje využil domácí prostředí, v Plzni porazil Černou Horu zcela suverénně 3:0 na sety a s plným bodovým ziskem vede skupinu C.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aneta Havlíčková útočí přes černohorský dvojblok

Aneta Havlíčková útočí přes černohorský dvojblok | Zdroj: ČTK

Dalším soupeřem českého týmu budou v sobotu Slovinky, před kterými má tříbodový náskok a výhra by ho s předstihem posunula na evropský šampionát.

Zápas s Černou Horou, který Češky vyhrály bez ztráty setu už minulý týden v Madridu, měl jasný průběh. Domácí výběr dominoval ve všech činnostech, v obraně měl celkem 15 úspěšných bloků a v každém setu rychle ovládl hru.

Vítěz skupiny postoupí přímo na šampionát, který se bude hrát v příštím roce v Nizozemsku a Belgii, druhý celek čeká baráž. Na minulé mistrovství Evropy se české volejbalistky probojovaly právě až z baráže, v níž porazily Rumunsko.

Druhý kvalifikační turnaj volejbalistek o účast na ME - skupina C v Plzni:

ČR - Černá Hora 3:0 (12, 15, 17)
Rozhodčí: Rydland (Nor.), Papadopol (Rum.). Čas: 72 min.
Sestava a body ČR: Mlejnková 12, Rutarová 6, Havlíčková 15, Havelková 10, Sajdová 10, Vincourová 4, libero Chlumská - Dostálová, Trnková 3. Trenér: Parisi
Nejvíce bodů Černé Hory: Hadžisalihovičová 8, Milovičová a Kovačevičová po 4. Trenér: Milačič

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme