Vlaky se mohou vrátit na zaplavenou trať mezi Zlatými Horami a Mikulovicemi

Zaplavená železniční trať mezi Mikulovicemi a Zlatými Horami na Jesenicku je opět průjezdná. Přívalové deště tu na konci května způsobily škody za několik milionů korun. Těžké stroje musely z dráhy odklidit nánosy zeminy a bahna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Železniční trať

Železniční trať | Foto: Matzsoca, Dreamstime Stock Photos, Stock Free Images

Celou trať dnes prohlédl inspektor Správy železniční dopravní cesty. A dal signál dispečerovi, že může provoz po 15. hodině opět obnovit.

Vlaky tudy pojedou až zítra, v úseku je totiž pouze víkendový provoz. Navazující úsek železniční trati mezi Jeseníkem a Mikulovicemi byl zprovozněn už na začátku června.

Bleskové povodně Jesenicko zasáhly v noci na čtvrtek 29. května a postihly sedm obcí. Podle prvního odhadu způsobily škodu 90 milionů korun.

Na některých místech povodeň strhla mostky a poničila komunikace, škody napáchala i v lesích. Například v Mikulovicích zatopila sklepy asi stovky domů, v Supíkovicích zase natekly tisíce litrů znečištěné vody do skládky komunálního odpadu.


Zvětšit mapu

Andrea Švubová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme