Francie smetla Švýcarsko a se šesti body kraluje skupině E

Fotbalisté Francie zvládli bez problémů i druhé utkání na mistrovství světa v Brazílii. Tentokrát vyprovodili pěti góly Švýcarsko a jsou v čele skupiny E.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský fotbalista Valbuena se raduje z třetího gólu v síti Švýcarska

Francouzský fotbalista Valbuena se raduje z třetího gólu v síti Švýcarska | Zdroj: ČTK

Francie po úvodní čtvrthodině dvakrát udeřila. Během jedné minuty se gólově prosadili Giroud a Matuidi.

První gól padl po rohovém kopu, druhý po zbytečné chybě Behramiho, které využil ke gólové přihrávce Benzema.

Po půlhodině hry se radovali Švýcaři, ale Xhaka byl při zakončení v postavení mimo hru a gól tak neplatil. Vzápětí fauloval na druhé straně Djourou Benzemu a sám postižený se postavil k pokutovému kopu.

Gólman Benaglio jeho střelu vyrazil a dorážející Cabaye trefil ze tří metrů pouze břevno odkryté branky. Přesto se do poločasu ještě měnilo skóre.

Po výborně sehraném rychlém protiútoku uklidil přihrávku Girouda do odkryté branky Valbuena. Vzápětí poslal střelce třetího gólu do další šance Benzema, ale Benaglio byl tentokrát na místě.

Ve druhém poločase pokračovala francouzská exhibice. Švýcaři vůbec nestíhali s chutí hrajícímu soupeři, který přidal další dva góly. Nejdříve se prosadil v pokutovém území Benzema a pátou branku přidal přízemní křížnou střelou Sissoko.

Deset minut před koncem se přeci jenom radovali i Švýcaři, když z přímého kopu prostřelil francouzskou zeď Dzemaili. Na konečných 2:5 pak upravil střelou bez přípravy Xhaka.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina E:

Švýcarsko - Francie 2:5 (0:3)
Branky: 81. Dzemaili, 87. Xhaka - 17. Giroud, 18. Matuidi, 40. Valbuena, 67. Benzema, 73. Sissoko. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Cabaye (Francie). Diváci: 51.003.
Švýcarsko: Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen (9. Senderos), Rodriguez - Shaqiri, Behrami (46. Dzemaili), Xhaka, Inler, Mehmedi - Seferovic (69. Drmic). Trenér: Hitzfeld.
Francie: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho (66. Koscielny), Evra - Sissoko, Cabaye, Matuidi - Valbuena (82. Griezmann), Giroud (63. Pogba), Benzema. Trenér: Deschamps.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme