Mecenáši převezmou cenu Ď. Jednu udělí i Český rozhlas Dvojka

Čeští mecenáši a lidé, kteří pomáhají okolí, získají ocenění. Na ceny Ď lidé letos nominovali 321 jednotlivců, nadací nebo sdružení. Pořadatel Richard Langer řekl, že klání nemá poražené.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Národní divadlo

Národní divadlo | Foto: Filip Jandourek

„Samotná nominace na cenu Ď je už výraz poděkování od těch, kteří organizují nebo pořádají kulturní nebo charitativní projekty v České republice,“ řekl Langer.

Děkovat v životě by se podle něj mělo vždy a všude. „A mecenášům, si myslíme, teprve. A to cena Ď umí. Krásně, důstojně, nahlas, mile. A to všechno se děje jednou za rok v Národním divadle,“ doplnil.

Ceny předá například ředitel Národního divadla Jan Burian, šéf pražské zoo Miroslav Bobek nebo kardinál Dominik Duka. Jednu z cen udělí i Český rozhlas Dvojka na základě hlasování posluchačů.

Ceny Ď se předávají již od roku 2001. V minulosti tuto cenu převzal například bývalý prezident Václav Havel nebo kardinál Dominik Duka.

„Letošní ročník ceny Ď není výjimečný tím, že máme 321 nominací od 143 nominujících z celé České republiky, ale je výjimečný snad tím, že letos při 14. ročníku nejvíce cítíme, jak se všichni na akci těší,“ dodal pořadatel Richard Langer.

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme