Německo porazilo USA, Portugalsku nepomohla ani výhra nad Ghanou

Němečtí fotbalisté porazili Spojené státy a vyhráli skupinu D. S nimi postupuje do osmifinále právě Amerika. Naopak Portugalsku nepomohla ani výhra nad Ghanou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý útočník Müller tentokrát na brankáře Howarda nevyzrál, ale pak vstřelil jediný gól zápasu

Německý útočník Müller tentokrát na brankáře Howarda nevyzrál, ale pak vstřelil jediný gól zápasu | Zdroj: ČTK

První poločas zápasu v Recife mezi Německem a USA nenabídl příliš gólových situací.

Za stálého deště byli aktivnější němečtí fotbalisté, kteří byli častěji u míče a měli také blíže ke vstřelení úvodní branky.

Největší šanci první půle měl Özil, který se uvolnil v pokutovém území, dokázal vystřelit, ale jeho pokus našel pouze připraveného brankáře Howarda.

Po přestávce poslal Trenér Löw na hřiště kanonýra Kloseho. Ten se hned po pěti minutách dostal do šance, ale na míč těsně nedosáhl.

Skóre tak otevřel nejlepší střelec německého týmu Müller. K tomu se dostal vyražený míč a útočník Bayernu Mnichov technickou ranou obstřelil brankáře Howarda.

Vstřelil tak svůj čtvrtý gól na šampionátu a dotáhl se na nejlepší střelce Brazilce Neymara a Argentince Messiho.

Definitivně mohl rozhodnout osm minut před koncem Özil, ale po přihrávce Götzeho netrefil ve vyložené šanci míč ideálně.

USA - Německo 0:1 (0:0)
Branka: 55. Müller. Rozhodčí: Irmatov - Rasulov (oba Uzb.), Kočkarov (Kyrg.). ŽK: Gonzalez, Beckerman - Höwedes. Diváci: 41.876.
USA: Howard - Johnson, Gonzalez, Besler, Beasley - Beckerman, Jones - Zusi (84. Yedlin), Bradley, Davis (59. Bedoya) - Dempsey. Trenér: Klinsmann.
Německo: Neuer - Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes - Lahm - Özil (89. Schürrle), Schweinsteiger (76. Götze), Kroos, Podolski (46. Klose) - Müller. Trenér: Löw.

Portugalsko i Ghana měly před utkáním šanci na postup. Otevřít skóre mohl už po šesti minutách Ronaldo, ale míč z jeho kopačky orazítkoval břevno ghanské branky.

Při další šanci Ronaldo krásně hlavičkoval, ale brankář Daouda vytáhl parádní zákrok. Svůj tým podržel na druhé straně i Portugalec Beto, který zneškodnil jasnou šanci Gyana.

Po půlhodině hry už se Portugalci radovali, i když branku dal hráč Ghany. Do vlastní branky se totiž trefil Boye. A stejný hráč mohl ještě na konci poločasu dalším vlastním gólem zvýšit na 2:0. Tentokrát však míč z jeho kopačky těsně minul ghanskou branku.

Ve druhém poločasu už ghanští fotbalisté napnuli správnou síť. Po centru Asamoaha se dostal k hlavičce Gyan a vyrovnal. Za pět minut mohl z podobné akce dokonat obrat Waris, ale trefil brankáře Beta.

V dalších minutách na sebe upozorňoval především aktivní Ronaldo. Nakonec to byl také on, kdo vrátil Portugalsku vedení. Po centru z levé strany se k nejlepšímu hráči světa dostal vyražený míč a Ronaldo ho z deseti metrů poslal po zemi k tyči.

A v zápětí měl hvězdný Portugalec další šanci. Tentokrát byl po zpětné přihrávce sám před Daoudou, ale ghanského gólmana nepřekonal. Portugalsko tak sice porazilo Ghanu, ale šampionát končí pro oba týmy.

Portugalsko - Ghana 2:1 (1:0)
Branky: 31. vlastní Boye, 79. Ronaldo - 57. Gyan. Rozhodčí: Šukralla - Tulifat, Salih (všichni Bahr.). ŽK: Moutinho - Afful, Waris, J. Ayew. Diváci: 67.540.
Portugalsko: Beto (89. Eduardo) - J. Pereira (61. Varela), Pepe, Bruno Alves, Veloso - Moutinho, W. Carvalho, Amorim - Nani, Éder (68. Vierinha), Ronaldo. Trenér: Bento.
Ghana: Dauda - Afful, Boye, Mensah, Asamoah - Atsu, Rabiu (76. Acquah), Agyemang-Badu, A. Ayew (82. Wakaso) - Waris (71. J. Ayew), Gyan. Trenér: Appiah.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme