Zlatá hokejka je ve správných rukou, shodují se hráči po dalším triumfu Jágra

Zlatou hokejku pro nejlepšího českého hokejistu uplynulé sezony získal Jaromír Jágr. Tradiční anketu vyhrál útočník New Jersey už po jedenácté a s výsledkem hlasováním trenérů, funkcionářů a novinářů souhlasili i samotní hokejisté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se ceremoniálu nezúčastnil, neboť je na dovolené v zámoří

Jaromír Jágr se ceremoniálu nezúčastnil, neboť je na dovolené v zámoří | Zdroj: ČTK

„Na to kolik mu je, odvádí pořád super výkony, i v NHL si ho hodně cení. Pro mě jde pořád o nejlepšího hráče. Nevím, jestli takového ještě někdy najdeme,“ říkal na slavnostním vyhlášení celkově čtvrtý v pořadí Vladimír Sobotka.

Jágr nejen, že vyhrál tradiční anketu po jedenácté, ale navíc do nejlepší desítky byl 42letý útočník zvolen už po jedenadvacáté. V historických tabulkách nemá konkurenci

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavnostní vyhlášení v Karlových Varech sledoval Petr Kadeřábek

„K tomu se nedá nic říct, Jarda je nejlepší a zaslouží si to. Odešel do Ruska, pak se vrátil, což není jednoduché, ale on to zvládl úplně v pohodě. Jsem za něj rád, že mu to takhle pořád funguje,“ těší útočníka Bostonu a v anketě třetího Davida Krejčího.

Stejně jako vloni on, si Jágr letos cenu pro vítěze, tedy 76 centimetrů vysokou a 25 kilogramů vážící sošku jásajícího hokejisty od akademického sochaře Zdeňka Němečka, při slavnostním večeru nepřevzal. Nedovolily mu to povinnosti v zámoří.

„Nechtěl přijet, abych byl mezi nominovanými nejstarší,“ usmíval se jediný obránce mezi elitní desítkou Marek Židlický.

Krejčí měnil soukromé plány

Na druhé straně zeměkoule byl ještě před pár dny i Krejčí, který kvůli vyhlášení 43. ročníku ankety Zlatá hokejka změnil soukromé plány

„Měli jsme naplánovanou svatební cestu, ale pak mi zavolali, že chtějí, abych tady byl. Nějak jsme to dali dohromady. Svaz se o mě hezky postaral, jsem rád, že tady můžu být,“ prozradil Krejčí.

Mimochodem zkrácená svatební cesta byla vlastně cestou předsvatební, protože Krejčí se bude ženit na konci prázdnin a tak na vyhlášení příštího ročníku Zlaté hokejky už přijede jako ženáč a rád by porazil Jágra.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme